LANG DOM:  Den tidligere presidenten i Egypt, Mohamed Mursi, fikk i dag en 20 år lang frengselsstraff i egyptisk domstol. Foto: Asmaa Waguih / Reuters / Scanpix
LANG DOM: Den tidligere presidenten i Egypt, Mohamed Mursi, fikk i dag en 20 år lang frengselsstraff i egyptisk domstol. Foto: Asmaa Waguih / Reuters / ScanpixVis mer

Egypts tidligere president dømt til 20 års fengsel

I egyptisk domstol i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En egyptisk domstol har dømt landets tidligere president Mohamed Mursi til 20 års fengsel for å ha oppfordret til drap på demonstranter i 2012.

Den gangen ble ti personer drept utenfor presidentpalasset. Mursi risikerer også streng straff i tre andre saker, melder Al Jazeera.

Mursi ble kastet fra presidentstolen av sin tidligere forsvarsminister Abdel Fattah el-Sisi, sommeren 2013. Det medførte til en rekke protester over hele Egypt. En gang ble så mange som 817 demonstranter drept i Kairo.

Den nåværende regjeringen i Egypt har høstet massiv kritikk for å slå hardt ned på meningsmotstandere og Mursi-tilhengere. Tusenvis av egyptere har blitt arrestert og minst 1212 personer har fått dødsstraff siden starten av fjoråret. En av dem er sjefen for Det muslimske brorskapet, Mohamed Badie.