Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Egypts tidligere president Hosni Mubarak løslates

Ble frifunnet for drap på flere hundre personer. 

MUBARAK: Egypts tidligere president, Hosni Mubarak, vinker til supportere fra innsiden av en rettssal i Kairo i 2013. Foto: TPX / Reuters / NTB Scanpix
MUBARAK: Egypts tidligere president, Hosni Mubarak, vinker til supportere fra innsiden av en rettssal i Kairo i 2013. Foto: TPX / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den egyptisk påtalemyndigheten har gitt ordre om at tidligere president Hosni Mubarak (88) skal løslates. Det betyr slutten på en seks år lang rettsprosess.

Det bekrefter det statlige nyhetsbyrået i Egypt.

Mubarak, som ble styrtet i folkeoppstanden i Egypt i 2011, ble tidligere denne måneden frifunnet for medvirkning til drap på flere hundre demonstranter.

Ekspresidenten fikk livstidsdom i saken i 2012, men en ankedomstol ga ordre om en ny rettssak. I denne saken ble Mubarak frifunnet.

Etter at tidligere hærsjef Abdel Fattah al-Sisi kuppet makten fra den folkevalgte presidenten Mohamed Mursi i 2013, har de fleste av tjenestemennene fra Mubaraks regime blitt frikjent i nye rettssaker.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media