- Ehud eller Eldad har dødd i fangenskap

Fanget av Hizbollah i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de to israelske soldatene som holdes fanget av Hizbollah er ikke lenger i live, skriver en libanesisk avis.

De to soldatene Ehud Goldwasser (31) og Eldad Regev (26) ble tatt til fange av Hizbollah-milits på grensa mellom Libanon og Israel i juli 2006.

Israel gikk til krig, men da verdenssamfunnet 34 dager senere tvang fram en våpenhvile var Hizbollahs stilling snarere styrket enn svekket i Libanon. Fangenes skjebne var like uviss.

Israel har gjentatte ganger avvist Hizbollah tilbud om fangeutveksling, og nå er den ene av soldatene død, skriver den libanesiske avisa an-Nahar.

Beirut-avisa viser til tyske diplomatiske kilder som har vært involvert i arbeidet med å få satt fri de to israelske fangene.

- Tysk etterretning har fått forståelsen av at en av de to fangene fortsatt er i live mens den andre er død, skriver avisen.

Opplysningene er ikke bekreftet fra offisielt hold, og Hizbollah har heller ikke antydet at den ene fangen er død.

Hizbollahs leder Hassan Nasrallah opplyste i forrige uke at FN var involvert i forhandlingene om fangeutveksling med Israel.

KIDNAPPING STARTET KRIGEN: Hizbollahs kidnapping av de to soldatene i juli i fjor trigget Israels angrep mot Libanon og Hizbollahs milits. Over: Ehud Goldwasser (31) (tv) og Eldad Regev (26) på et skilt der Hizbollahs forlanger at egne folk settes fri i bytte for de to soldatene. Foto: JOSEPH BARRAK/AFP
KIDNAPPING STARTET KRIGEN: Hizbollahs kidnapping av de to soldatene i juli i fjor trigget Israels angrep mot Libanon og Hizbollahs milits. Over: Ehud Goldwasser (31) (tv) og Eldad Regev (26) på et skilt der Hizbollahs forlanger at egne folk settes fri i bytte for de to soldatene. Foto: JOSEPH BARRAK/AFP Vis mer

Nasrallah gjorde det videre klart at han bare ville kommentere fangenes helsesituasjon dersom israelerne hadde noe å tilby i retur, skriver den israelske avisa Haaretz.

De israelske fangenes skjebne var tema da Frankrikes utenriksminister Bernard Kouchner møtte den tidligere Hizbollah-statsråden Mohammed Fneish og utenriksansvarlige Nawaf Mussawi i Beirut lørdag.

Det er ikke kjent hva som ble sagt under dette møtet.

(NTB)