Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ei helt normal jente

NEDRE EIKER / OSLO (Dagbladet.no): Den 17 år gamle jenta var ei normal og ressurssterk jente. Vennene tilhørte ikke et rusmiljø, og til foreldrene fortalte hun at hun var mot narkotika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige søndag kom hun hjem fra jazzfestivalen i Kongsberg og fortalte moren at hun ikke følte seg vel. Like etterpå falt hun i koma. I går kveld døde hun.

På vei hjem fra den populære jazzfestivalen var jenta ifølge politiets opplysninger ikke innom andre utesteder på veien. På natta troppet hun opp hos foreldrene hvor hun bor.

- Moren har trolig sett på henne at noe var galt, sier lensmann Erling Arne Meek i Nedre Eiker.

Moren og dattera pratet en liten stund, og 17-åringen rakk å fortelle at hun følte seg uvel før hun segnet om. Hun ble umiddelbart fraktet til sykehus, men uten at noen klarte å vekke henne.

Tre piller i lomma

I jakkelomma hennes fant moren tre ecstasypiller. Obduksjonen er ikke ferdig, og politiet kan derfor ikke med sikkerhet si at det var de narkotiske pillene som tok livet av henne. Men alt peker i retning av de Mitsubishi-merkede pillene.

Den 17-årige skolejenta er helt ukjent for politiet - det samme gjelder vennene hennes. Hun jobbet deltid på en bensinstasjon, og foreldrene mistenkte ikke at hun eksperimenterte med narkotika.

Skummelt, trist og tragisk

- Hun er det jeg vil kalle helt normal, ressurssterk ungdom, sier lensmann Meek til Dagbladet.no.

Han forteller at ecstasy og annen narkotika er lett tilgjengelig i ungdomsmiljøet på Nedre Eiker. Han har lenge fryktet det første ecstasy-dødsfallet.

- Det er skummelt, trist og tragisk når en 17-åring dør på denne måten, sier Meek.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media