Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Ei jente kommenterte nylig: Skolene er stengt, så vi blir en generasjon uten utdannelse...»

51. bombedag. Tidlig om morgenen hørte jeg fuglekvitter. Vi har sluttet å legge merke til slike ting. Det er bare flydur, hvinende lyder og alarm vi lytter etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kosovo bombes uten avbrudd. Pristina i over 30 timer i et strekk. Den amerikanske kongressen har bevilget ti milliarder for videre krig og 475 millioner dollar til hjelp for en million flyktninger fra Kosovo. Det blir 10000 dollar for å produsere og 475 dollar for å hjelpe en flyktning. Serbiske flyktninger ikke medregnet.

Igjen Beograd, Pancevo og Novi Sad. På en vegg står grafittien «NATO - National Antigeographic».

Jeg klarer nesten ikke å gå over golvet pga. hauger med bøker. Snart flytter jeg instituttets dyrebareste hjem fordi jeg synes de er utrygge på fakultetet, snart flytter jeg mine egne til fakultetet fordi jeg synes de er utrygge her. Føler meg som en katt som flytter på kattunger. Visste ikke at «Kulturhistorisk leksikon for nordisk middelalder» var så tung. Forresten den første bokgaven fra Norge.

Landsbyer for ubetydelige til å bli omtalt i konversasjonsleksikon bombes til ruiner. Noen byer her, noen landsbyer der, noen hus her, noen drepte og sårede der. Mange bekker små gjør en stor å.

Rugova foreslår at UCK avvæpnes og blir omformet til lokal politistyrke. Det betyr at serbere fra Kosovo kommer til å utvandre.

En av mine beste studenter har fått stipend til Nansenskolen. Et lyspunkt i tilværelsen. En eller annen forfatter sa en gang at det finnes noe verre enn døden; å dø før man dør. Han tenkte vel på utdannelsessystemet hos oss.

Ei jente kommenterte nylig: Skolene er stengt, så vi blir en generasjon uten utdannelse, men vi må være hjemme før klokka ni på grunn av alarmen, så vi får fine manerer.

Europeisk flytrafikk har minsket med 30 prosent, mange flygninger er blitt dyrere på grunn av omveier for å unngå NATO-fly over Balkan.

Human Rights Watch opplyser at NATO bruker clusterbomber CBU 87, men drøfter også bruk av CBU 89, bomber med infanteri- og antipanserminer. Alt forbudte våpen.

I det uavhengige politiske ukemagasinet Vreme i Beograd står en artikkel av en medieprofessor fra New York om hva NATO gjør/bør gjøre for å opplyse oss serbere. Det burde innføres nedre sperregrense for professoral dumhet.

Dagens værmelding på folkemunne: Kraftige bombefall i sørlige strøk tiltakende om natta. Spredt bombehagl i løpet av dagen i nordlige strøk. Bombebyger over byene. Fare for enkelte rakettfall mot enkeltstående hus.

USA kutter internettforbindelsen med Jugoslavia. Til opplysningens fremme. Når følger EU etter?

Fins det brevduer i Norge?