Advarer etter rumpeimplantasjon:

- Ei lekse for livet

Influenseren (31) ville ha fyldigere rumpe. Nå må hun legge seg under kniven igjen.

IMPLANTAT-TRØBBEL: Influenseren (31) fikk operert inn implantater i rumpeballene, men ting gikk ikke etter planen. Foto: Jam Press
IMPLANTAT-TRØBBEL: Influenseren (31) fikk operert inn implantater i rumpeballene, men ting gikk ikke etter planen. Foto: Jam Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Den colombianske influenseren Yina Calderón advarer andre etter at en rumpeoperasjon gikk fryktelig galt.

31-åringen fikk satt inn implantater i bakenden, men resultatet ble slett ikke som forventet, skriver nyhetsbyrået Jam Press.

Nå viser hun fram skadene.

Implantatet stikker ut

På bilder tatt i forbindelse med ei treningsøkt, poserer Yina i undertøy. Her ser man tydelig at et implantat stikker ut fra den ene rumpeballen.

Rumpeimplantater gir rumpa et rundere utseende, ifølge den plastiske klinikken Cleveland Clinic i USA.

- En plastisk kirurg plasserer silikonimplantater inn i rumpemuskelen, eller under den. Hvor den plasseres avhenger av hvordan kirurgen vurderer inngrepet, forklarer de.

RUMPE: Sara Emilie Tandberg er ny i «Bloggerne» så vi har tatt en prat med henne om blant annet hvilket innlegg som har skapt mest reaksjoner. Video: Steffen Pettersen Vis mer

Ble infisert

En slik operasjon kommer ikke uten risiko. Klinikken skriver at inngrep med implantater gjerne har en høyere komplikasjonsrate.

- Inngrepet er relativt trygt. Men som med alle kosmetiske prosedyrer, følger det også risiko ved implantater. Et større implantat kan øke risikoen for komplikasjoner, som at såret åpner seg eller at implantatene flytter på seg, skriver de videre.

HYLLES OG KRITISERES: Yina Calderón har gått gjennom en rekke operasjoner, og får gjennomgå av noen av sine følgere av den grunn. Andre hyller henne for å være åpen om risikoen som følger inngrepene. Foto: Jam Press
HYLLES OG KRITISERES: Yina Calderón har gått gjennom en rekke operasjoner, og får gjennomgå av noen av sine følgere av den grunn. Andre hyller henne for å være åpen om risikoen som følger inngrepene. Foto: Jam Press Vis mer

De nevner blant annet blodansamlinger under huden, kronisk smerte, væskeansamlinger, stingene løsner, infeksjon, arrdannelse, implantatene kan flytte seg, huden kan misfarges, det kan se ujevnt ut, implantatene sprekke, havne på feil sted eller stramme på musklene.

Yina forteller at det høyre implantatet ble infisert og måtte fjernes bare tre uker etter operasjonen.

- Lekse for livet

Implantatet som ligger igjen, er blitt avvist av kroppen. Det må også fjernes ved hjelp av en ny operasjon, opplyser hun.

DØDE: 26 år gamle Karissa Rajpaul døde etter hun fikk utført et ulovlig rumpeløft. Video: LAPD. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

- Det er vanskelig å forklare, sier hun, og fortsetter med å advare andre:

- Dette er ei lekse for livet. Kanskje dette kan gjøre at noen tenker seg godt om, før de godtar når noe ser merkelig ut?

Yina har planer om å legge seg under kniven for å fikse problemet, men hevder hun er nødt til å vente litt:

- Jeg prøver å legge på meg, sånn at de kan fjerne fett fra andre steder på kroppen min for å fylle på rumpeballene mine, sier hun.

- Jeg er ansvarlig

Hun medgir at hun selv bærer ansvaret for operasjonen hun har tatt:

- Nå bærer det tilbake til operasjonsrommet. Jeg vet at ingen andre enn meg er ansvarlig for mine beslutninger. Hold dere våkne, sier hun.

31-åringen har imidlertid fått kritikk fra følgerne sine etter å ha gjennomgått en rekke operasjoner for å endre sitt eget utseende.

Andre hyller henne for å ha delt historien sin, og for å være åpen og ærlig om risikoene ved å gå gjennom slike plastiske operasjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer