Ei lita narkonøtt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kidsa har begynt å ruse seg på muskat, kunne vi lese i Dagbladet i går. Muskatsalget har selvfølgelig nådd nye høyder, og i Asker og Bærum er muskatnøtter nå nærmest umulig å oppdrive. Ruskåt, velbemidlet ungdom har valfartet til krydderhyllene og tømt butikkene, før de har halset hjem til sine nyinnkjøpte rivjern og hivd innpå store mengder raspet muskatkrydder.

Muskatrusen kan sammenliknes med virkningen av LSD, opplyser politiet, som advarer ungdom og ber foreldre være på vakt.

Jeg antar at plutselig og overdreven interesse for bakverk og sterke sauser kan være forvarsel på at her er fare på ferde.

At nøtta gjennom mange år virkelig har gitt min pasta bolognese den siste piffen er nå beviselig vanskelig å komme bort ifra.

I hvert fall hvis vi skal tro Jørg Mørland, professor ved Rettstoksikologisk institutt, som opplyser om at en stor brukerdose muskat utløser en rus – en psykotisk tilstand med hallusinasjoner – som varer fra seks til tolv timer.

Spesialistene frykter likevel ikke at muskat vil bli særlig populært. For på lik linje som for eksempel alkohol, gir rusen særdeles negative bivirkninger, i form av kropslig ubehag, som kan redusere (mis)brukeren i flere dager etterpå. Kjennere sier at et mildt forbruk av David Bowie og Rolling Stones visstnok demper smertene.

Regjeringen har ennå ikke tatt stilling til saken, men at muskatnøtter selges helt åpenlyst over disk i de fleste kolonialbutikker landet rundt må sees som et problem. Et problem som bør forbys på lik linje som andre, mindre skadelige hallusinogener som for eksempel cannabis sativa.

Eventyrbrua i Oslo, hovedstadens hasjportal nummer en, går i tilfelle nye tider i møte.

Dagens unge kommer til å kreve kraftig muskatindusert kålrotstappe. Norsk husmannskost står foran en ny storhetstid.