Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ei ny tid

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SV vil ta makt fra bedriftseierne og gi ansatte 40 prosent av stemmene å bedriftenes generalforsamlinger. Etter hvert vil SV gi de ansatte enda mer makt, forteller SVs parlamentariske leder Inge Ryan til NRK. Hadde han snakket om en kvinneandel på 40 prosent, ville han hatt en rimelig muliget til gjennomslag. For ikke alle kvinner er sosialister. Blant andelen kvinner som søker representasjon i bedriftenes styrer er SV godt underrepresentert, formoder vi. De er derfor ikke i stand til å skape den samme frykt som sosialister.

Forslaget er i tråd med partiets sosialistiske ideologi. Men SV er et lite parti. Det er valgt inn av 8,8 prosent av velgerne og vil ikke ha sjanse til å realisere sin drøm så lenge Norge er del av en internasjonal økonomi, hvor bedriftene konkurrerer og investerer over landegrensene. SVs tanke vil aldri forbli noe mer enn en tanke med mindre EU skulle finne på noe lignende. Og det kan vi ikke helt se for oss.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!