Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ei positiv, blid og hyggelig jente

Ordføreren kjente drapsofferet som var aktiv innen friidrett, håndball og fotball.

I SJOKK: Ordfører i Skaun, Jon P. Husby kjente den drepte ungjenta gjennom sin datter som er 15 år. Foto: Tom E. Østhuus
I SJOKK: Ordfører i Skaun, Jon P. Husby kjente den drepte ungjenta gjennom sin datter som er 15 år. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Ordfører Jon P. Husby i Skaun kommune kjente den unge jenta, som politiet mener ble drept mellom klokka 18 og 19 i går kveld, gjennom sin 15 år gamle datter.

- Jeg reagerer med sjokk. Hun var ei positiv, blid og hyggelig jente som var aktiv innen friidrett, håndball og fotball, sier Husby til Dagbladet.

I Skaun kommune bor det rundt 6500 mennesker. Og i tettstedet Børsa, hvor drapsofferet kommer fra, bor det bare rundt 2000 mennesker.

- Ufattelig
- Det som har skjedd er ufattelig. Jenta hadde en stor omgangskrets, sier ordføreren. Selv ble Jon P. Husby informert om den tragiske hendelsen klokka 02.30 i natt.

Den unge jenta, som gikk på Skaun ungdomsskole, ble funnet i et skogholt ved et travbaneområde i Skaun. Åstedet ligger en drøy kilometer vest for Børsa sentrum. Det er et hus, en utedo og to campigvogner stående i området.

- Dette er vanligvis en fredelig plass, sier Jon P. Husby. Han sier de pårørende er informert og at et kriseteam har vært på ungdomsskolen i dag.

Sogneprest Stein Ellinggard i Skaun er med i kriseteamet som har bistått med støtte til alle involverte i natt og som besøkte ungdomsskolen i dag.

- Sterke reaksjoner

- Dette er en tragedie som har rammet lokalsamfunnet. Vi har vært forskånet fra slike hendelser i en årrekke. Nå er det viktig at vi klarer å stå sammen som et lokalsamfunn og støtter de som er rammet. Da tenker jeg på alle involverte, sier Ellinggard til Dagbladet.

I morgen vil de arrangere åpen kirke, og en samling i kirka klokka 18 hvor folk kan komme sammen i sorgen.

- Hendelsen har gjort et sterkt inntrykk på ungdommen her. Det er mange sterke reaksjoner. Mange opplever det som uvirkelig at noe slikt kan skje i et fredelig, lite lokalsamfunn, sier Stein Ellinggard og utdyper:

- Det er et godt nettverk i bygda. Det setter vi stor pris på nå, sier sognepresten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media