Ei rolig jul for kongefamilien

Mens Maud Angelica og Marius sjarmerte «alle» i jula, ble det ei rolig høytid på kong Harald og kronprinsesse Mette-Marit - som har fødselstermin 22. januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I julerød bukse, hvit kåpe og matchende lue ankom Maud Angelica Holmenkollen kapell på far Ari Behns arm til den tradisjonelle høytidsgudstjeneste 1. juledag. De to kom sammen med dronning Sonja, prinsesse Märtha Louise og svenske prinsesse Astrid.

Men det varte ikke lenge før lille Maud Angelica sovnet fra gudstjenesten, i sin mors fang på første benk i kapellet. Før hun falt i søvn, hadde hun oppført seg helt eksemplarisk. Maud Angelica sjarmerte også et samlet pressekorps under den årlige julefotograferingen lille julaften.

Kongen ikke med

Kong Harald var fraværende fra julegudstjenesten, for aller første gang. Men selv om han ikke kunne være med, er kongens form fortsatt for oppadgående.

- Kongen har det veldig fint, og det går framover, sa dronning Sonja til NTB etter gudstjenesten.

Overrasket

Kronprins Haakon og lille Marius overrasket ved å gå i Asker kirke julaften. Det er vanligvis 1. juledag som er den store kirkedagen for kongefamilien. Mette-Marit skulle egentlig også være med i kirken, men den høygravide kronprinsessen følte seg høyst sannsynlig ikke i form til å være med. Kronprinsessens mor Marit Tjessem, hennes ektemann Rolf Berntsen og to av Mette-Marits søsken med barn var derimot med i kirken i Asker.

HOLMENKOLLEN KAPELL: Dronning Sonja, Ari Behn, prinsesse Märtha og Maud Angelica representerte kongefamilien i Holmenkollen kapell 1. juledag.
ASKER KIRKE: Kronprins Haakon og lille Marius overrasket med å gå i Asker kirke julaften.