VÆRFAST: Og det vil fortsette å blåse kraftig utenfor Stavanger og Egersund, der MS «Bergensfjord» ligger værfast, også utover kvelden. Foto: Fjordline
VÆRFAST: Og det vil fortsette å blåse kraftig utenfor Stavanger og Egersund, der MS «Bergensfjord» ligger værfast, også utover kvelden. Foto: FjordlineVis mer

- Ei seng er revet av, en TV knust, stoler er kastet rundt og gulvet er fullt av glasskår

Eva (18) forteller om dramaet som rammet danskebåten MS «Bergensfjord». To personer er skadd etter uvær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): MS «Bergensfjord» skulle ha ankommet Stavanger ved 0230-tida i natt - men ligger fortsatt værfast utenfor norskekysten. Bølgene har nå roet seg noe, men det har vært storm og kjempebølger i timesvis, mens redde passasjerer har sett båtens interiør og utstyr bli knust.

To personer er skadd, opplyser Fjordline-direktør Ingvald Fardal til Dagbladet.

Eva Skansen (18) er ombord, og forteller Dagbladet om svært dramatiske timer.

Livredd - Uværet begynte i går ved 13-tida og sto på hele natta. Det var svære bølger, men har roet seg litt nå. Dette er ikke noe moro, sier Skansen.

Hun tok reisesyketabletter for å stå imot bølgene. Mens Dagbladet har Eva Skansen på tråden ved 1430-tida kommer en beskjed på callinganlegget om at været nå er rolig nok til at passasjerene inviteres til å spille bingo ved 16-tida.

- Var du redd?

- Jeg blir ikke ofte redd, men dette var voldsomt. Jeg var livredd.

Ødeleggelser Ødeleggelsene ombord er tydelige, ifølge Skansen:

Ei seng ble revet av, en TV er knust, taxfreebutikken har fått kraftige skader, stoler og bilder er kastet rundt og ølglass er knust så gulvet er fullt av glasskår og ølflekker.

- Betjeningen prøver å rydde opp nå, sier Skansen.

Hun skryter av passasjerenes oppførsel, og sier alle prøver å ta vare på hverandre: Folk deler mat, snakker sammen og står sammen gjennom dramaet.

Opptil full storm Ved 15-tida bekrefter vakthavende meteorolog Börje Johansson til Dagbladet at det har vært svært kraftig vind og høye bølger utenfor norskekysten i området Stavanger-Egersund.

Været vil imidlertid roe seg sakte men sikkert utover kvelden, selv om det fortsatt vil være kraftige bølger.

- Det er riktig at det har vært liten til full storm, og det blir ganske ille også noen timer til, sier Johansson til Dagbladet.

- Fra etter klokka 18 i kveld vil vi merke en forskjell. Det var ille i natt, men det har nok kulminert og vil roe seg sakte men sikkert.

To skadd Fjordline-direktør Ingvald Fardal sier «Bergensfjord» nå planlegger å ankomme Stavanger i 20-tida i kveld.

- Vi har beveget oss ganske langt utenfor kysten, slik at vi har bølgene bak oss. Nå seiler vi med stø kurs og 15 knops hastighet. Vi regner med å ankomme Risavika havn ved 20-tida, sier Fardal til Dagbladet.

- To personer er lettere skadd: En har forstuet en arm, en annen er skadd i ribbeinsområdet. Men ingen er alvorlig skadd, sier Fardal.

Han opplyser at skipet ved ankomst Risavika havn vil tømmes, før det så regner med å reise tilbake til Hirtshals etter noen timer.

- LIVREDD: Eva Skansen (18) fikk ikke den førjulsturen hun hadde planlagt, da hun reiste til Danmark for å kjøpe julegaver. Foto: Privat
- LIVREDD: Eva Skansen (18) fikk ikke den førjulsturen hun hadde planlagt, da hun reiste til Danmark for å kjøpe julegaver. Foto: Privat Vis mer