Ei skolejente med kort skjørt i brødreklamen fikk britene til å rase

Ikke bare her hjemme «tynn hud-sykdommen» herjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av de mest kommenterte sakene på Dagbladet den siste tida er et debattinnlegg som stilte spørsmålet om tynn hud er i ferd med å bli den nye folkesykdommen her til lands.

Samtidig ser det ut til at britene lider av samme sykdom de også. Den mest leste og kommenterte saken på tabloidkjempen Daily Mails nettsider denne søndagen avslører i det minste symptomer på «tynn hud-sykdommen» også i øyriket.

Saken handler om en ny reklame som hadde som mål å få flere til å spise brød til frokost, blant annet tenåringer som kanskje ikke har de aller beste frokostvanene.

- Burde ikke dette være ulovlig? I reklamen spiller 18-åringen Tara Berwin datteren i huset, som helst vil snike seg ut uten å møte faren denne morgenen. Punchlinen kommer når lillebroren sier at faren selv uten å ha sett datteren, har sagt at hun ikke kan gå på skolen i det skjørtet.

At hun ikke skulle hatt på seg de klærne er det tydeligvis flere som er enig i. Ifølge Daily Mails artikkel har reklamerådet allerede fått inn 19 klager siden reklamen ble lansert for en uke siden. De skal vurdere den kommende uke.

- Kanskje er det fordi pedofili er så mye omtalt i offentligheten for øyeblikket, men burde ikke dette vært ulovlig? Å nesten få se opp under skjørtet til en mindreårig, skriver en nettbruker.

- Ingen grunn til å se ned på meg Det er selskapet Kingsmill som står bak reklamen. De kjenner seg ikke igjen i kritikken om at den spiller på sex.

- Den fanger de skøyeraktige interaksjonene som er helt typisk for en hverdagslig familie og demonstrerer vår tolkning av moderne familier og deres behov, sier en talsmann for Kingsmill.

- Det er ingen grunn til å se ned på meg, jeg har ikke gjort noe galt, sier Tara Berwin selv.

Du kan se selv i videoen over.