Ei stund etter avgang innså piloten at han hadde fløyet en smule feil

- Det er utrolig at dette kan skje, mener norsk ekspert.

FULL FORVIRRING: Åtte minutter etter at Malaysia Airlines flight MH132 tok av fra New Zealand, oppdaget piloten at flyet var på vei i feil retning. Illustrasjonsbilde. Foto: AFP / NTB Scanpix
FULL FORVIRRING: Åtte minutter etter at Malaysia Airlines flight MH132 tok av fra New Zealand, oppdaget piloten at flyet var på vei i feil retning. Illustrasjonsbilde. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Malaysia Airlines har igangsatt etterforskning etter at et av deres fly ble sendt i feil retning under en flyvning fra Auckland til Kuala Lumpur, skriver New Zealand Herald. 

Åtte minutter etter at flyet tok av, henvendte piloten seg til flytårnet på Auckland og spurte hvorfor han hadde fått instrukser om å fly sør, fremfor mot nord og destinasjonen Kuala Lumpur.

Ifølge Malaysia Airlines var det en rutinesvikt som førte til forvirringen.

- Flight MH132 fra Auckland til Kuala Lumpur ble gitt en oppdatert flygeplan av oss, mens flytårnet på Auckland ved en feil ble gitt en tidligere flygeplan, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Utrolig Leder Morten Kjellesvig i Flyoperativt forum, er utdannet havarietterforsker, og jobber til daglig som Airbus-pilot.

Kjellesvig sier det er ytterst sjeldent slikt skjer.

- Det er utrolig at dette kan skje. En stor del av arbeidet vi piloter driver med er kvalitetskontroll. Vi sjekker alltid at flygeplanen vår stemmer med den som blir oppgitt av tårnet. Den gode kvalitetskontrollen skal sørge for at dette ikke skjer, sier han til Dagbladet. Han konstaterer at Malaysia Airlines-tabben er en svikt, men sier det uansett ikke ville fått dramatiske konsekvenser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer