Ei tid for bøller

Hvorfor er en forspist brølape vår tids helt?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET VAR EI TID

da det var populært å sende oss kvinner på bøllekurs. Vi skulle nemlig lære å bli like tøffe som gutta, med det hørte også et kurs i å lære seg å trumfe egen vilje gjennom. Uten å tape ansikt ved å briste i gråt. Det er en øvelse som stadig gjentar seg, dette med å trene opp kvinner til å oppføre seg som skikkelige mannfolk. Seinest for noen dager siden gikk hodejeger Elin Ørjasæter ut i denne avisa og varslet at damer ikke når til topps fordi de ikke ofrer det samme som menn. De har rett og slett ikke det samme «killer»-instinktet som menn.

UTSPILLET FORTJENER

oppmerksomhet. På den ene siden har vi næringslivet som trenger skiløpende, bøllete testosteronbomber som er villige til å ofre alt for å tjene penger til bedriftens eiere. Etter en rask frokost bestående av Dagens Næringsliv og rå eggeplomme, tar han på seg blådressen, kysser sin vakre kone og tar av sted til kontoret med nybarbert kjake og skjerpet drapsinstinkt. Sannsynligheten for at han aldri leser noe annet enn faglitteratur og sin egen kontoutskrift, er til stede, men pytt, pytt. For bedriften er vår mann ei gullgruve. Få kvinner er villige til å ofre så mye som dette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer