«Ei uke er lang tid i psykiatrien»

Da hun skulle skrives ut etter ti døgn, tryglet Kathrine Skrindo om å få bli på akuttmottaket. «Ei uke er lang tid i psykiatrien,» svarte legene ved Lovisenberg. Samme kveld tok hun livet sitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Ei uke er lang tid i akuttpsykiatrien, fastholder avdelingsoverlege Einar Johnsen ved Psykiatrisk akuttavdeling på Lovisenberg Diakonale Sykehus (LDS).

Dagbladet skrev i går historien om Kathrine Skrindo (19), som tok livet sitt på et bad på Johnsens avdeling 2. desember i fjor. Da hadde hun vært innlagt i ti døgn på grunn av selvmordsrisiko.

-  Gjennomsnittlig liggetid hos oss er 10- 11 døgn. Men hvis pasienten føler det helt umulig og får panikk ved tanken på å bli sendt hjem, tar vi selvsagt hensyn til det. Vi skal også antyde innen rimelig tid de videre planene for pasienten. Hvordan det ble sagt i denne saken, kan jeg ikke si, sier Johnsen.

Ga signaler

-  Kathrine ga tydelige signaler om hvor alvorlig syk hun var, men legene trodde ikke på henne, sa moren Torill Skrindos advokat, Gunhild Lærum, i Dagbladet i går.

Raske beslutninger

«En antar at diskusjonen rundt utskriving har framprovosert sterk angst hos pasienten».

Slik avslutter Johnsen selv utskrivingsnotatet etter Kathrine Skrindos selvmord.

Det står også i journalene at det på grunn av pågang av nye pasienter og overbelegg ble presisert behov for å fastsette dato for å skrive Kathrine ut. Samme dag som hun fikk meddelt denne, tok hun livet sitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer