Ei uke på pinebenken

BERGEN (Dagbladet): Den skandaliserte Frp-politikeren Terje Søviknes sier seg fornøyd med politiavhøret han var til i går. - Jeg fikk ingen overraskende spørsmål, sier han. Først om ei uke får han politiets konklusjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søviknes reiste med fly fra Bergen klokka 08.30 i går for å bli avhørt av politiet i Porsgrunn. Han stilte uten sin advokat Oscar Ihlebæk. Klokka 17.40 kom han tilbake til Bergen lufthavn uten å vite om han blir innkalt til flere avhør.

- Tragisk sak

- Jeg har fått anledning til å fortelle de faktiske forhold knyttet til den ulykksalige lørdagsnatta i Langesund, det som er blitt så tragisk for så mange mennesker, sier han.

Politiet regner med å være ferdige med etterforskningen mot ham i løpet av ei uke og vil da skrive en innstilling til statsadvokaten.

Det kan ende med at saken blir henlagt som intet straffbart forhold, slik at Terje Søviknes kan være tilbake som ordfører i Os i løpet av kort tid. Et annet utfall kan bli at saken henlegges på grunn av bevisets stilling eller at det blir reist straffesak mot eksnestlederen i Frp.

- Jeg vil ikke kommentere et mulig utfall av etterforskningen og kan heller ikke delta i spekulasjoner om når jeg kan være tilbake som ordfører, sier han.

Ved godt mot

Søviknes legger ikke skjul på at han er sliten av all oppmerksomheten rundt hans person på grunn av det seksuelle forholdet han har erkjent å ha hatt med ei 16 år gammel jente under FpU-landsmøtet i fjor.

- Jeg er likevel ved godt mot, men det er en fortvilet situasjon å være i når jeg ikke vet hva som kommer i media om meg fra dag til dag. Jeg vet ikke om jeg hadde klart å komme igjennom dette uten all støtten jeg har fått fra folk i Os og hele landet.

- Det er enormt hvor mange tekstmeldinger, beskjeder på mobilsvareren og e-post jeg har fått de siste dagene, sier han.

Går tur og fisker

Terje Søviknes har de siste dagene gått turer i terrenget der han bor og forsøkt fiskelykken i Lysefjorden. Han har ikke hatt kontakt med partiledelsen de siste dagene og vil ikke kommentere om han opplever å få støtte derfra.

- Jeg er bare opptatt av at partiet skal få ro, slik at de igjen kan få fokus på politiske saker, sier han.

  • Advokat Oscar Ihlebæk har bedt om å få oversendt politiavhøret. Han er på vinterferie, og sier at han ikke har sett sakens dokumenter.
<B>TAR PÅ KREFTENE:</B> Terje Søviknes sier han er sliten, men gleder seg samtidig over massiv støtte fra folk i hele landet.