Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eia fleipet med Erna

Statsministeren og komikeren fyrte i gang NHOs årskonferanse.

TALTE OM UTFORDRINGER: Statsminister Erna Solberg innledet NHOs årskonferansen med å tale om utfordringene framover. Hun trakk fram befolkningsvekst, eldrebølge, lavere oljeaktivitet og det grønne skiftet som fire av de store.
TALTE OM UTFORDRINGER: Statsminister Erna Solberg innledet NHOs årskonferansen med å tale om utfordringene framover. Hun trakk fram befolkningsvekst, eldrebølge, lavere oljeaktivitet og det grønne skiftet som fire av de store. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg så at en del av dere fiklet med mobilene under foredraget til statsministeren. Det er respektløst. Hvis det da ikke var Candy Crush. Da er det en hyllest, fleipet komiker og sosiolog Harald Eia etter Erna Solbergs åpningstale på Næringslivets Hoveddorganisasjon (NHO) årskonferansen i Oslo.

Candy Crush er dataspillet, der en flytter på imaginære drops, som statsministeren tidligere har uttrykt at hun bruker som tidsfordriv.

Fire utfordringer
Foran kronprins Haakon, Sveriges tidligere statsminster Fredrik Reinfeldt, eks-Statoil-sjef Helge Lund og cirka 1300 næringslivsfolk innledet
Harald Eia årskonferansen med en humoristisk gjennomgang av befolkningsveksten før statsministeren tok over i en mer alvorlig tone.   

Erna Solberg trakk fram befolkningsvekst, eldrebølge, lavere oljeaktivitet og det grønne skiftet som fire av de største utfordringer Norge står overfor under sitt foredrag i Operaen i Oslo i dag.

Statsministeren understreker at det er bra at vi blir flere og at levealderen øker.

— Det er flere gode nyheter. Det kan bli enklere å løse utfordringene sammen enn hver for seg, sa Solberg.

Hun viste til at befolkningsveksten gir flere hender til å løse velferdsoppgaver og at lavere aktivitet i oljebransjen kan sette fart på utviklingen av nye, grønne arbeidsplasser.

- Bør takke EU Solberg minner om at det knytter seg stor usikkerhet til befolkningsframskrivningene fra Statistisk sentralbyrå og påpekte at mye av veksten i folketallet skyldes innvandring fra EØS-området.

— De nye innvandrerne har bosatt seg i hele landet og gjort fraflyttingskommuner til vekstkommuner. Jeg har lenge hatt et sterkt ønske om å si dette: Senterpartiet bør sende en stor takk til EU, sa statsministeren i talen sin.

(NTB/Dagbladet)

KONFERANSIER:  Komiker Harald Eia.
KONFERANSIER: Komiker Harald Eia. Vis mer