Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eide: - Trist at Abdullah trekker seg

Kan ikke garantere en rettferdig andre valgomgang.

TRIST: FNs spesialutsending til FN, Kai Eide har jobbet hardt for å sikre et fritt og rettferdig valg i Afghanistan. Nå trekker president Karzais utfordrer til andre valgomgang seg. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
TRIST: FNs spesialutsending til FN, Kai Eide har jobbet hardt for å sikre et fritt og rettferdig valg i Afghanistan. Nå trekker president Karzais utfordrer til andre valgomgang seg. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||FNs spesialutsending til Afghanistan, Kai Eide, synes det er synd at Abdullah Abdullah ikke kommer til å stille mot sittende president Hamid Karzai i andre valgomgang.

- Det er trist at det kom til en slik beslutning. Jeg vet selv at det er en beslutning han har truffet etter en lang tenkeprosess og mange diskusjoner, sier Eide til NRK.

Abdullah har sagt at han ikke tror den andre valgomgangen blir fri og rettferdig.

Han har krevd at presidenten sparker valgkommisjonen og tre av ministrene i den afghanske regjeringen. Det fikk han ikke gjennomslag for.

Eide sier det ikke er sikkert at andre valgomgang vil bli gjennomført uten fusk.

- Vi så jo under første runde hvor stor andelen av valgfusk var. Det er klart at selv om de har gjort bestrebelser på å gjøre den andre runden bedre, så vil man ikke på noen måte kunne garantere seg, sier Eide.

(NTB)TREKKER SEG: Presidentkandidat Abdullah Abdullah Foto: EPA
TREKKER SEG: Presidentkandidat Abdullah Abdullah Foto: EPA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media