Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eide: Algerie må gjøre alt for å verne gislenes liv

Det understreker norske myndigheter overfor Algerie.

MÅ GJØRE ALT: Utenriksminister Espen Barth Eide sier at myndighetene i Algerie må gjøre alt for å verne gislenes liv under gisselsituasjonen på Statoils anlegg i Algerie. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
MÅ GJØRE ALT: Utenriksminister Espen Barth Eide sier at myndighetene i Algerie må gjøre alt for å verne gislenes liv under gisselsituasjonen på Statoils anlegg i Algerie. Foto: Berit Roald / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Algerie må først og fremst ta hensyn til gislenes liv, og alle tiltak som iverksettes, må være i tråd med det, understreker norske myndigheter overfor Algerie.
- Det budskapet jeg hadde til min motpart i Algerie, er at gislenes liv må settes i høysetet. Det må være det aller viktigste, og alle tiltak de måtte gjennomføre, må ta solid høyde for det, sier utenriksminister Espen Barth Eide (Ap), som har vært i kontakt med sin kollega i Algerie.

Norske myndigheter holder også løpende kontakt med myndighetene i landene som de øvrige gislene kommer fra.

- Gislene og gisseltakerne er på innsiden, og en god del algeriske styrker er på utsiden. Både gisler og gisseltakere er på en måte låst inne og er der sammen, det er det som gjør situasjonen så kompleks, sier Eide til NTB.

17 Statoil-ansatte er direkte berørt av gisseldramaet i Algerie, og 5 av dem er i sikkerhet. Det er kjent at to av dem er skadd, og at de er i sikkerhet.

Enkelte utenlandske nyhetsbyråer meldte tidligere at en nordmann var blant de drepte i Algerie, men det er lite som tyder på at dette stemmer, ifølge norske myndigheter.

- Vi følger dette meget nøye, både vi og arbeidsgiver Statoil, og vi har ikke noe informasjon som tilsier at en nordmann er blitt drept, sier Eide.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!