Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eide blir FN-utsending i Afghanistan

Kai Eide blir ny spesialutsending.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): NRK skriver i dag at Kai Eide (58) er utpekt til å overta FN-vervet. Utnevnelsen vil bli offisielt kunngjort klokka 18 i kveld. 

Eide er i dag politisk direktør i Utenriksdepartementet, han var Norges NATO-ambassadør fra 2002 til 2006 og har hatt en rekke tunge verv både i innland og utland.

Det var utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) som tok initiativet til å opprette en ny og utvidet stilling for FNs spesialutsending til Afghanistan. Målet er å få FN til å overta en større del av ansvaret for gjenoppbyggingen av Afghanistan, oppgaver som i dag utføres i stor grad av NATO, melder NTB.

Kai Eide har bred erfaring fra internasjonalt arbeid. Blant annet var han daværende FN-generalsekretær Kofi Annans spesialutsending til Bosnia fra 1997 til 1998 og i Kosovo i 2004 og 2005. Fra 2002 og 2006 var han Norges representant i NATO.

I fjor uttalte Serbia sitt ønske om å få ham som FNs Kosovo-utsending, da de var misfornøyd med finnen Martti Ahtisaari.

TIL AFGHANISTAN: Kai Eide drar fra UD til Afghanistan på jobb for FN.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media