Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eide får kritikk fra afghanske myndigheter

Fordi han ba landet rydde opp i korrupsjonen.

FÅR KRITIKK: Kai Eide. Foto: EPA/Scanpix
FÅR KRITIKK: Kai Eide. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Afghanske myndigheter reagerer skarpt på uttalelser fra FNs spesialutsending Kai Eide om at landet må rydde opp i korrupsjonen.


Den norske diplomaten har uttalt seg på en måte som «går over streken for internasjonale normer og hans autoritet som en representant for en upartisk organisasjon» heter det i en uttalelse som det afghanske utenriksdepartementet offentliggjorde lørdag.

- Dette er mangel på respekt for Afghanistans suverenitet, heter det videre.

Uttalelsen er den hittil klareste indikasjonen på at president Hamid Karzai og hans administrasjon vil ha seg frabedt utenlandsk innblanding i hvordan de skjøtter sine saker.

Torsdag advarte Eide Afghanistan om at myndighetene ikke kan regne med fortsatt støtte fra internasjonale givere dersom de ikke gjør noe med korrupsjonsproblemene.

Eide sa også at Karzais regjering må gjøre mer for å forbedre rettssystemet og fjerne kulturen av straffrihet som preger Afghanistan.

Også fra annet hold har Karzai vært under kraftig skyts de siste dagene. Blant annet har Storbritannias statsminister Gordon Brown og den franske utenriksministeren Bernhard Kouchner åpent beskyldt presidenten for å være korrupt.

- Karzais regjering har blitt et synonym for korrupsjon, sa Brown fredag.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media