Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Eide-medarbeider i Afghanistan sparket

Etter krangel om valgfusk.

FIKK SPARKEN: Peter Galbraith (lengst til høyre). Foto: AFP PHOTO/JOERG KOCH/Scanpix
FIKK SPARKEN: Peter Galbraith (lengst til høyre). Foto: AFP PHOTO/JOERG KOCH/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||USAs øverste FN-diplomat i Afghanistan, som hadde nordmannen Kai Eide som sjef, er sparket fra stillingen, opplyser en FN-tjenestemann til nyhetsbyrået Reuters.


Peter Galbraith, som har vært Eides nestkommanderende, har kranglet med nordmannen om presidentvalget i Afghanistan, ifølge Reuters kilde.

Galbraith inntok en aggressiv og frittalende holdning til spørsmålet om juks i presidentvalget 20. august, noe som opprørte Eide, som ønsket å jobbe mer i det stille.

Galbraith forlot Kabul tidligere i september etter en krangel mellom de to mennene. FN-tjenestemenn erkjente da at det var en konflikt mellom de to, men bagatelliserte striden og holdt fast ved at amerikaneren ville komme tilbake til Afghanistan.

Men Reuters kilde, som ber om å få være anonym fordi FN-hovedkvarteret i New York ikke har gitt sine folk anledning til å snakke om saken, sier Galbraith ikke kommer til å reise tilbake.

Galbraith har foreløpig ikke uttalt seg i saken.

(NTB)

SJEFEN: Kai Eide. Foto: AFP PHOTO/SHAH Marai/Scanpix
SJEFEN: Kai Eide. Foto: AFP PHOTO/SHAH Marai/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling