Utenriksminister Espen Barth Eide dro på påskeferie med Ryanair. Men både han og en rekke andre statsråder lover aldri å reise med det utskjelte flyselskapet igjen, skriver Klassekampen. EPA/MARC ISRAEL SELLEM / POOL
Utenriksminister Espen Barth Eide dro på påskeferie med Ryanair. Men både han og en rekke andre statsråder lover aldri å reise med det utskjelte flyselskapet igjen, skriver Klassekampen. EPA/MARC ISRAEL SELLEM / POOLVis mer

Eide vil ikke fly med Ryanair igjen

Lover å aldri reise med det utskjelte flyselskapet igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksminister Espen Barth Eide dro på påskeferie med Ryanair. Men både han og en rekke andre statsråder lover aldri å reise med det utskjelte flyselskapet igjen, skriver Klassekampen.

- Det stemmer at jeg reiste med Ryanair på påskeferie med familien i år. Etter det som nå har kommet fram om arbeidsforholdene i selskapet, er jeg glad for at Samferdselsdepartementet og Luftfartstilsynet tar tak i saken, sier utenriksministeren til Klassekampen.

Onsdag sa statsminister Jens Stoltenberg (Ap) fra Stortingets talerstol at han aldri har fløyet med selskapet og at han heller aldri kommer til å gjøre det.

Ryanair beskyldes for å operere med «slavekontrakter» for sine ansatte, og saksøkes nå av en tidligere kabinansatt på Rygge.

- Så lenge de meget alvorlige spørsmålene som nå stilles om arbeidsforholdene i Ryanair er uavklarte, vil jeg nok ikke fly med dem. Lov og rett skal gjelde i norsk arbeidsliv, sier utenriksministeren.

Også justisminister Grete Faremo har fløyet med Ryanair.

- Privat er det mer enn ti år siden jeg fløy en eller to ganger med dem. Jeg ser ikke for meg at det er aktuelt å bruke selskapet i tida framover, sier Faremo.

Andre statsråder som har reist med Ryanair er fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) og de tre SV-statsrådene Heikki Eidsvoll Holmås, Bård Vegar Solhjell og Kristin Halvorsen. De forteller alle til Klassekampen at de har bestemt seg for ikke å bruke flyselskapet framover. (©NTB)