TUNGE SP-UKER: - Det er uheldig at Eidsivas forutsetninger for å delta i prosjektet ikke ble nedfelt skriftlig, og at disse prosjektmidlene ble overført til Senterpartiet, slår styret i Eidsiva fast. Foto: Morten Holm / Scanpix
TUNGE SP-UKER: - Det er uheldig at Eidsivas forutsetninger for å delta i prosjektet ikke ble nedfelt skriftlig, og at disse prosjektmidlene ble overført til Senterpartiet, slår styret i Eidsiva fast. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer

Eidsiva-topp blir sittende etter gaveskandalen

Men får styrerefs etter pengegaven til Senterpartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Ola Mørkved Rinnan blir sittende som konsernsjef i Eidsiva Energi, men styret i selskapet gir ham refs for pengegaven til Senterpartiet.

- Det er begått en feil, og denne feilen er blitt beklaget, sier styreleder Ingeborg Moen Borgerud i Eidsiva Energi til TV 2.

- Det er uheldig at Eidsivas forutsetninger for å delta i prosjektet ikke ble nedfelt skriftlig, og at disse prosjektmidlene ble overført til Senterpartiet, legger hun til.

I en pressemelding slår Eidsiva fast at selskapet aldri skulle ha utbetalt 500.000 kroner i støtte til Senterpartiet for prosjektet «Slipp energien løs».

- Vi har besluttet at vi i framtiden verken vil gi støtte til partier eller delfinansiere prosjekter hvor politiske partier deltar, sier kommunikasjonssjef Inge Møller til VG Nett.

Pengestøtten gikk rett inn i Senterpartiets partikasse og ble først tilbakebetalt da partiledelsen innså at den var ulovlig. Under fredagens landsstyremøte kunngjorde partileder Liv Signe Navarsete at et nytt etisk regelverk skal komme på plass for å unngå lignende flauser i framtiden.

(NTB)

FÅR REFS: Men Ola Mørkved Rinnan blir sittende. Foto: Avinor
FÅR REFS: Men Ola Mørkved Rinnan blir sittende. Foto: Avinor Vis mer