- Eidsvollsmennene slapp å forholde seg til konsekvensene av en Twitter-melding

Dette er kong Haralds tale under stortingsmiddagen på Slottet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

• LES OGSÅ: Dagbladet fulgte stortingsmiddagen direkte

Stortingspresident, folkets representanter!

Det har gått et år siden vi sist møttes til fest her på Slottet. Som alltid ser Dronningen og jeg virkelig frem til denne anledningen. Og siden det er Prøysen-jubileum i år, og vi satser på å ha det like hyggelig som i fjor, håper jeg at også trosten i taklampa vil trives i kveld her i Store spisesal.

Mange av dere har sittet i deres stillinger på Stortinget i vel ett år nå. Jeg har sittet noe lenger i min. Likevel: Vi lever livet framlengs, men forstår det baklengs. Derfor kan dette være en god anledning til å gjøre opp en aldri så liten selvangivelse før budsjettforhandlingene veksler med høststormene om å slite i oss.

Aller først kan vi kanskje minne om, herr president, at din gode tale her i fjor satte spor - etter at latterkulene hadde lagt seg. Vi bet oss særlig merke i ditt snev av engstelse for at Dronningen muligens kom til å bytte ut juledukene om hun fikk se bunaden din. Jeg har ikke oppdaget et slikt rutete stoff under tallerkenene på Slottet ennå. Jeg ser likevel ikke bort fra at Kronprinsessen kanskje fikk noen gode ideer til sitt gjenbruksprosjekt med Frelsesarmeen tidligere i høst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer