HÅVER INN: For 107 år siden sådde bestefaren til Petter Neslein (64) spiren til det som i dag er Pecunia, da han startet handel med isenkram i Kristiania. Foto: Iván Kverme/Finansavisen
HÅVER INN: For 107 år siden sådde bestefaren til Petter Neslein (64) spiren til det som i dag er Pecunia, da han startet handel med isenkram i Kristiania. Foto: Iván Kverme/FinansavisenVis mer

Eiendomsinvestor god for 4 mrd.

Petter Neslein og hans Pecunia vegrer seg for å kjøpe eiendom i Oslo, men håvet inn i fjor.

(Finansavisen:) For 107 år siden sådde bestefaren til Petter Neslein (64) spiren til det som i dag er Pecunia, da han startet handel med isenkram i Kristiania. Han ville antagelig vært fornøyd med etterkommernes innsats: Det nåværende eiendoms- og investeringsselskapet mer enn doblet resultatet fra 158 til 344 millioner kroner i fjor, skriver Finansavisen.

Aldri før har inntektene vært større.

- Takket være fulle hus, salgsinntekter og hyggelige finansmarkeder ble 2017 et godt år for Pecunia. Den verdijusterte egenkapitalen passerte samtidig 4 milliarder kroner, sier Neslein til avisen.

Høyt, men stabilt

Pecunia eier flere kontorbygg i Oslo, blant annet i attraktive Vika, men Neslein har i flere år vært skeptisk til stadig skarpere priser. Derfor har han holdt seg unna nye investeringsobjekter.

- Du har lenge ment at prisene er høye, men tror du de vil falle?

- Ja, vi har lenge ment at prisene er høye, men jeg må jo konstatere at det likevel kjøpes og selges eiendommer i et høyt tempo. Jeg har ikke noen glasskule som sier at vi står foran et snarlig, vesentlig verdifall. Norge går godt i dag, og det nyter eiendom naturligvis godt av, sier Neslein, og ramser opp fire situasjoner som vil kunne gi et større verdifall:

Fornøyd med finans

Som følge av prisnivået i ­næringseiendom og et ønske om å spre risiko, har finansporteføljen i Pecunia nå ifølge Finansavisen passert 1 milliard kroner.

- De to største investeringene er i Formuesforvaltning og Pareto Bank. I tillegg kommer fonds­investeringer. Formuesforvaltning forvalter nå 68 milliarder kroner. Pecunia er med ene eierandel på 31 prosent en av de to hovedaksjonærene, sammen med Ole Jacob Sunde med 32 prosent. Jeg har hatt gleden av å være styremedlem i 16 år, og mener at Formuesforvaltning under ledelse av Øystein Bø er et av de mest kompetente forvaltningsmiljøene i Norge, skryter Neslein.

Selskapet omsatte ifølge Finansavisen for 611 millioner kroner i 2017 og leverte et årsresultat etter skatt på 56 millioner.

Andre økonominyheter:
Sissener fortsetter å laste opp i Songa Bulk
NHH klatrer på FT-rangering