Eiendomsmeglerne gleder seg over uendret rente

Styringsrenten uendret på 1,25 prosent.

FORNØYD:  Norges Eiendomsmeglerforbund er glad for at Norges Bank beholder styringsrenten uendret på 1,25 prosent. Her ved Sentralbanksjef Øysten Olsen.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FORNØYD: Norges Eiendomsmeglerforbund er glad for at Norges Bank beholder styringsrenten uendret på 1,25 prosent. Her ved Sentralbanksjef Øysten Olsen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norges Eiendomsmeglerforbund er glad for at Norges Bank beholder styringsrenten uendret på 1,25 prosent.

- Det er jeg veldig glad for. Det motsatte ville vært et helt feil signal nå, i en situasjon hvor boligprisene er nesten 9 prosent høyere enn for tolv måneder siden, sier administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund til NRK.

Boligprisene stiger for raskt i pressområdene som følge av lav styringsrente og at det bygges for få nye boliger, ifølge Geving. Enda lavere rente ville ha ført til ytterligere prisstigning, mener han. Å sette opp styringsrenten ville derfor vært et bedre valg for å sende et sterkt signal til boligkjøperne om at prisutviklingen er bekymringsfull, forklarer han.

- Vi er bekymret for de tendensene vi ser. Våre medlemmer har fingeren på pulsen hver eneste dag, og de opplever at prisene er mye høyere enn det som er naturlig, sier Geving.

Han kaller prisnivået ufornuftig høyt.

Sentralbanksjef Øystein Olsen fikk både ris og ros da han torsdag valgte å holde styringsrenten uendret på 1,25 prosent. Han mener imidlertid at det er behov for rentekutt før sommeren, slik at styringsrenten blir liggende på 1 prosent. Renten vil være rekordlav langt inn i 2018, sa han torsdag.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer