Eiendomssjef: - Oslo er en billig by

På ett år har boligprisene i hovedstaden steget med 21,7 prosent. Det er ikke nok, mener Selvaag Bolig.

Trekker mot sentrum: - Det kommer til å bli dyrere i Oslo enn i randsonene, det viser all statistikk fra andre byer, sier adm. direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig. Foto: Finansavisen
Trekker mot sentrum: - Det kommer til å bli dyrere i Oslo enn i randsonene, det viser all statistikk fra andre byer, sier adm. direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig. Foto: FinansavisenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansavisen: - Når vi bygger for 60.000 kroner pr. kvadratmeter i Lørenskog og for 70.000 kroner pr. kvadratmeter i Oslo, da mener jeg ikke at Lørenskog er dyrt, men at Oslo er billig, sier adm. direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig til Finansavisen.

Selskapet har fått NyAnalyse til å hente inn pris- og inntektsstatistikk fra sammenlignbare byer i Europa, og mener funnene underbygger påstanden: Å kjøpe en gjennomsnittlig leilighet på 70 kvadratmeter i Oslo er ikke spesielt dyrt sammenlignet med byer som Stockholm, Madrid og Amsterdam – vel å merke om man korrigerer for nordmenns høye inntektsnivå (se grafer).

Ikke uventet kommer London ut som den aller dyreste byen på listen. Der vil en slik gjennomsnittsleilighet koste 21,3 millioner kroner, mot 4,9 millioner kroner i Oslo, ifølge NyAnalyse, som støtter seg på tall fra Global Property Guide, Eiendom Norge og Svensk Mäklarstatistik.

- London gidder jeg ikke å sammenligne med, men ser heller på byer som Stockholm, Göteborg og København. Det kommer til å bli dyrere i Oslo enn i randsonene, det viser all statistikk fra andre byer, sier Schumann.

Ifølge Selvaag Bolig er prisdifferansen mot for eksempel Oppegård bare 5.000 kroner pr. kvadratmeter i nye prosjekter, mens det er 10.000 kroner å spare pr. kvadratmeter i Asker. I Bærum må man ut med 5.000 mer enn i Oslo.

- Jeg tror Oslo kommer til å bli mer som andre byer, at det etterhvert vil bli en større prisforskjell.

Schumann har tidligere uttalt at han tror gjennomsnittsprisen vil stige til 100.000 kroner pr. kvadratmeter innen 2020.

Flere økonomisaker:

Ringnes: - Dette driver leiemarkedet

Tjener seg rike på afterski

Milliardsvindel på børsen