KAN TREKKE PÅ SMILEBÅNDET: I fjor håvet Braathen Eiendom-sjef Leif Arne Røsnes inn over 25 millioner kroner i lønn og bonus. Foto: Kaare Martin Granerud.
KAN TREKKE PÅ SMILEBÅNDET: I fjor håvet Braathen Eiendom-sjef Leif Arne Røsnes inn over 25 millioner kroner i lønn og bonus. Foto: Kaare Martin Granerud.Vis mer

Eiendomssjef fikk 22 millioner i bonus

Det er gode tider.

(Finansavisen): Braathen Eiendom-sjef Leif Arne Røsnes fikk en heftig bonus i fjor. Ifølge selskapets årsregnskap for 2017 fikk han 25,3 millioner kroner i lønn og bonus. Av disse utgjør 22 millioner en bonus som er knyttet opp mot «utviklingen av konsernets verdijusterte egenkapital», skriver Finansavisen.

Flere år lang avtale

- Det er en avtale som ble inngått for fem år siden, og der bonusen ble utbetalt i 2017, sier Røsnes om fjorårsutbetalingen.

Det er nå inngått en ny avtale. I denne har Røsnes ifølge Finansavisen en bindingstid på to år mot at han får seks måneders etterlønn hvis han blir sagt opp.

Braathen Eiendom ble etablert i 1952 av Egil A. Braathen, den gang under navnet EAB Eiendom. Selskapet hadde frem til 2005 35 selskaper i porteføljen, men har siden solgt seg ned.

For tiden har Braathen Eiendom fem bygg, hvorav fire er kontorbygg som ligger sentralt i Oslo mens det siste er et kombinasjonsbygg på Alna.

Minusresultat

Selv om konsernets driftsresultat var bedre i 2017 enn i 2016, er årsresultatet dårligere enn året før. 17,3 millioner kroner i pluss ble i fjor til 115 millioner i minus.

- Dette skyldes i hovedsak at vi har gjort en større refinansiering, der vi har realisert tidligere inngåtte renteavtaler tilknyttet eiendommer vi har kjøpt tidligere år, sier Røsnes til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Det kan komme et krakk på 50 prosent
Anbefaler fire aksje