NYE RETTSRUNDER: 3.500 boligeiere i Oslo saksøkte kommunen og tapte. Nå ligger det an til en ny rettsrunde.&nbsp;<span style="background-color: inherit;">Foto: Magnus Rørvik Skjolberg.</span>
NYE RETTSRUNDER: 3.500 boligeiere i Oslo saksøkte kommunen og tapte. Nå ligger det an til en ny rettsrunde. Foto: Magnus Rørvik Skjolberg.Vis mer

Eiendomsskatt: Flere boligeiere vil betale for en anke

Oslo kommune vant første slag mot innbyggerne i tingretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Selv om Huseiernes Landsforbund har kastet kortene, vil flere boligeiere finansiere en ankerunde om eiendomsskatten i Oslo. Dermed kan det bli en ny rettsrunde, skriver Finansavisen tirsdag.

Skatteadvokat Bettina Banoun fra advokatfirmaet Wiersholm representerte 3.500 boligeiere, som sammen anla et gruppesøksmål mot Oslo kommune for å få kjent fjorårets eiendomsskattevedtak ugyldig.

De tapte på alle punkter i Oslo tingrett, og kort tid etter at dommen ble kjent uttalte Huseiernes Landsforbund at de ikke ville finansiere en anke. Ifølge Finansavisen har saken allerede kostet dem flere millioner kroner.

Prinsippspørsmål

Det betyr likevel ikke at saken er lagt død. Flere av saksøkerne har signalisert at de vil finansiere nye runder i retten, og Banoun mener tvisten bør behandles av landets øverste dommere.

- Vi mener denne saken må helt til Høyesterett for å få en endelig avgjørelse. Den er veldig prinsipiell, og vi mener at vi fortsatt har en god sak, selv om tingretten ikke var enig i det, sier Banoun til Finansavisen.

Kostbar førsterunde

Skulle man vinne frem vil også Huseiernes Landsforbund få dekke sine utgifter fra første rettsrunde. Oslo kommune ble tilkjent 472.000 kroner i saksomkostninger etter tapet i tingretten. Den regningen tar Huseiernes Landsforbund. De dekker også Wiersholms honorarer på 2,5 millioner kroner pluss moms.

Byrådet i Oslo hadde håpet eiendomsskattesaken nå var over.

- Vi er glade for at Oslo tingrett har frifunnet kommunen på alle punkter, og vært tydelig på at utforming av eiendomsskatten innenfor regelverket er opp til politisk skjønn, ikke rettslig vurdering. Kommunen vil forholde seg til en eventuell anke i tråd med alminnelige prosessregler, sier finansbyråd i Oslo kommune, Robert Steen (Ap), til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Kjetting-Jan tjente ti millioner kroner
- Vi er helt sikre på at boligprisene skal opp nesten overalt