REAGERER: SV-leder Audun Lysbakken liker dårlig at organisasjonen Med Israel for fred henger ut lege Mads Gilbert i avisannonser. Faksimile: Twitter
REAGERER: SV-leder Audun Lysbakken liker dårlig at organisasjonen Med Israel for fred henger ut lege Mads Gilbert i avisannonser. Faksimile: TwitterVis mer

- Eier dere ikke skam?

Audun Lysbakken reagerer sterkt på at Mads Gilbert henges ut av Israel-venner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Mens Mads Gilbert redder liv i #Gaza velger @miffno å henge ham ut i avisannonser her hjemme. Eier dere ikke skam?» skriver SV-lederen på Twitter.

Tidligere i dag skrev Dagbladet om en annonse som organisasjonen Med Israel for fred (Miff) har rykket inn i Dagbladet, Aftenposten og Dagsavisen hvor de beskylder Gilbert for å gi et uriktig bilde av konflikten i Gaza.

«Mads Gilbert har kommet med flere grove beskyldninger mot Israel som er dokumenterbart feil», heter det i den helsides annonsen hvor det også går fram at Miff er misfornøyd med «den ensidige mediedekningen av konflikten».

- Fått en del telefoner Mads Gilbert avfeier kritikken som krigspropaganda og svertekampanje.

Med Israel for fred sier de har fått både positive og negative tilbakemeldinger på avisannonsen.

- Vi har fått en del telefoner, ja. Tre har meldt seg inn, og så har vi fått en håndfull negative henvendelser, sier styreleder Morten Fjell Rasmussen.

- Bommer Miff-lederen synes ikke Lysbakken er treffsikker i sin Twitter-kritikk mot organisasjonen.

- Audun Lysbakken snur litt på det vi har sagt. Vi har ikke kritisert at Gilbert driver humanitært arbeid i Gaza, men sier man må være forsiktig med å stole på de opplysningene han gir. Så der bommer Lysbakken, dessverre.

HENGES UT: Den norske Gaza-legen Mads Gilbert har Israel-venner på nakken.
HENGES UT: Den norske Gaza-legen Mads Gilbert har Israel-venner på nakken. Vis mer

SV-lederen mener det er «smakløst» å henge ut Gilbert i avisannonsen.

- Talerør for krigspropaganda - Med Israel for fred må tåle å få høre det når de velger å kritisere Mads Gilbert på denne måten samtidig som han forsøker å redde krigsskadde barn i Gaza. Gilbert gjør en fantastisk innsats, sier Audun Lysbakken.

Partilederen mener organisasjonen skal passe seg litt for å kritisere andre for å være unyanserte i sine uttalelser om Gaza-konflikten.

- Miff er svært ytterliggående i sine oppfatninger. Jeg oppfatter dem absolutt for å være et talerør for krigspropaganda fra den israelske hæren, sier Audun Lysbakken.