- Eier dere ikke skam?

Audun Lysbakken reagerer sterkt på at Mads Gilbert henges ut av Israel-venner.

REAGERER: SV-leder Audun Lysbakken liker dårlig at organisasjonen Med Israel for fred henger ut lege Mads Gilbert i avisannonser. Faksimile: Twitter
REAGERER: SV-leder Audun Lysbakken liker dårlig at organisasjonen Med Israel for fred henger ut lege Mads Gilbert i avisannonser. Faksimile: Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Mens Mads Gilbert redder liv i #Gaza velger @miffno å henge ham ut i avisannonser her hjemme. Eier dere ikke skam?» skriver SV-lederen på Twitter.

Tidligere i dag skrev Dagbladet om en annonse som organisasjonen Med Israel for fred (Miff) har rykket inn i Dagbladet, Aftenposten og Dagsavisen hvor de beskylder Gilbert for å gi et uriktig bilde av konflikten i Gaza.

«Mads Gilbert har kommet med flere grove beskyldninger mot Israel som er dokumenterbart feil», heter det i den helsides annonsen hvor det også går fram at Miff er misfornøyd med «den ensidige mediedekningen av konflikten».

- Fått en del telefoner Mads Gilbert avfeier kritikken som krigspropaganda og svertekampanje.

Med Israel for fred sier de har fått både positive og negative tilbakemeldinger på avisannonsen.

- Vi har fått en del telefoner, ja. Tre har meldt seg inn, og så har vi fått en håndfull negative henvendelser, sier styreleder Morten Fjell Rasmussen.

- Bommer Miff-lederen synes ikke Lysbakken er treffsikker i sin Twitter-kritikk mot organisasjonen.

- Audun Lysbakken snur litt på det vi har sagt. Vi har ikke kritisert at Gilbert driver humanitært arbeid i Gaza, men sier man må være forsiktig med å stole på de opplysningene han gir. Så der bommer Lysbakken, dessverre.

HENGES UT: Den norske Gaza-legen Mads Gilbert har Israel-venner på nakken.
HENGES UT: Den norske Gaza-legen Mads Gilbert har Israel-venner på nakken. Vis mer

SV-lederen mener det er «smakløst» å henge ut Gilbert i avisannonsen.

- Talerør for krigspropaganda - Med Israel for fred må tåle å få høre det når de velger å kritisere Mads Gilbert på denne måten samtidig som han forsøker å redde krigsskadde barn i Gaza. Gilbert gjør en fantastisk innsats, sier Audun Lysbakken.

Partilederen mener organisasjonen skal passe seg litt for å kritisere andre for å være unyanserte i sine uttalelser om Gaza-konflikten.

- Miff er svært ytterliggående i sine oppfatninger. Jeg oppfatter dem absolutt for å være et talerør for krigspropaganda fra den israelske hæren, sier Audun Lysbakken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer