Eier fortvilet etter kraftig brann i bilforretning: - En katastrofe for oss

Klokka 01. i natt fikk eieren av bilforretningen Bråten Bilco meldingen om at forretningen sto i brann. I natt har han vært vitne til at familiebedriften ble spist opp av flammer.

HOKKSUND: Bråtens Bilco i Hokksund har store skader etter at det begynte å brenne i lokalene deres natt til fredag. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bjørn Bråten, medeier i familiebedriften Bråten Bilco i Hokksund, er tydelig preget når han snakker med Dagbladet.

Klokka 01. i natt gikk brannalarmen. Det brant i bilforretningen som ble startet av faren til Bråten.

- Broren min ringte. Han hadde fått beskjed om brannen via vaktsentralen. Det er en familiebedrift som har eksistert i 60 år. Det er en katastrofe for oss, sier han.

Han beskriver bygget som totalt ødelagt.

- Det er snakk om store verdier, sier Bråten.

VOLDSOM: Brannen som brøt ut i en bilforretning i natt har vært voldsom. Brannmannskaper holder fortsatt på med slukkingsarbeidet. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no
VOLDSOM: Brannen som brøt ut i en bilforretning i natt har vært voldsom. Brannmannskaper holder fortsatt på med slukkingsarbeidet. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no Vis mer

Når han snakker med Dagbladet i 07.30- tida kommer det fortsatt mye røyk ut fra bygget. Hvor store verdier det er snakk om har han ikke oversikt over.

Store verdier opp i røyk

- Det ryker fælt her. Vi må prøve å samle oss å prøve å få reddet det vi kan. Dette er tragisk, sier han.

Mellom 20-30 nye og brukte biler sto inne i bygget da brannen brøt ut. I tillegg er det store verdier på delelageret og i verkstedet.

Bråten forteller at alle de ansatte i bedriften har vært samlet utenfor bygget i natt mens brannmannskaper har jobbet med slukkingen.

- De blir løpende orientert, sier Bråten.

- Vet dere noe om hva som kan være årsak til brannen?

- Vi aner ikke, men jeg håper vi finner ut av det. Det må være høyt prioritert, sier han.

Kraftig brann

Klokka 01.00 kom det inn melding om brann i bygget til Bråten Bilco i Hokksund, meldte politiet i Sør-Øst på Twitter i natt.

«Brannen utvikler seg kraftig. Flammer står over taket», meldte politiet.

- Brannvesenet har kontroll, men det er fortsatt røykutvikling. Det er ingen åpne flammer, sier Ole Kamben, oppdragsleder ved politiet i Sør-Øst til Dagbladet klokka. 08.15.

Ifølge Kamben vil slukningsarbeidet fortsatt foregå noen timer framover. Det er rekvirert gravemaskin til stedet for å rive deler av taket på bygget for å lette brannvesenets arbeid.

- Politiets etterforskning er langt fra ferdig, men vi må vente til bygget er avkjølt før vi kan starte med etterforskningen, sier Kamben.

Mye røyk

- Først fikk vi melding om at noen hørte en alarm, men så ble det sett noe røyk like etter, uttalte operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt, Marianne Mørch, til Dagbladet i natt.

Like over klokka 04. meldte politiet at brannen hadde spredd seg til kontordelen i bygget.

Husstander i området som ble berørt av røyk fra brannen, ble oppfordret til å holde dører og vinduer lukket. Det har ikke vært fare for at brannen skal spre seg til bygninger i nærheten.

- Det er ikke fare for at brannen kan spre seg til andre bygninger. Det er vanskelig å si om de klarer å forhindre at brannen sprer seg over hele bygget. Det er et stort bygg. Det brenner fortsatt mye, sa operasjonsleder Marianne Mørch i Sørøst politidistrikt til NTB klokka 4.30.

Under slukking av brannen ble en brannmann sendt til sykehus med røykskader. Dette skal ikke ha vært alvorlig, ifølge politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer