Eier fortvilet etter kraftig brann i bilforretning: - En katastrofe for oss

Klokka 01. i natt fikk eieren av bilforretningen Bråten Bilco meldingen om at forretningen sto i brann. I natt har han vært vitne til at familiebedriften ble spist opp av flammer.

HOKKSUND: Bråtens Bilco i Hokksund har store skader etter at det begynte å brenne i lokalene deres natt til fredag. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no Vis mer

Bjørn Bråten, medeier i familiebedriften Bråten Bilco i Hokksund, er tydelig preget når han snakker med Dagbladet.

Klokka 01. i natt gikk brannalarmen. Det brant i bilforretningen som ble startet av faren til Bråten.

- Broren min ringte. Han hadde fått beskjed om brannen via vaktsentralen. Det er en familiebedrift som har eksistert i 60 år. Det er en katastrofe for oss, sier han.

Han beskriver bygget som totalt ødelagt.

- Det er snakk om store verdier, sier Bråten.

VOLDSOM: Brannen som brøt ut i en bilforretning i natt har vært voldsom. Brannmannskaper holder fortsatt på med slukkingsarbeidet. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no
VOLDSOM: Brannen som brøt ut i en bilforretning i natt har vært voldsom. Brannmannskaper holder fortsatt på med slukkingsarbeidet. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no Vis mer

Når han snakker med Dagbladet i 07.30- tida kommer det fortsatt mye røyk ut fra bygget. Hvor store verdier det er snakk om har han ikke oversikt over.

Store verdier opp i røyk

- Det ryker fælt her. Vi må prøve å samle oss å prøve å få reddet det vi kan. Dette er tragisk, sier han.

Mellom 20-30 nye og brukte biler sto inne i bygget da brannen brøt ut. I tillegg er det store verdier på delelageret og i verkstedet.

Bråten forteller at alle de ansatte i bedriften har vært samlet utenfor bygget i natt mens brannmannskaper har jobbet med slukkingen.

- De blir løpende orientert, sier Bråten.

- Vet dere noe om hva som kan være årsak til brannen?

- Vi aner ikke, men jeg håper vi finner ut av det. Det må være høyt prioritert, sier han.

Kraftig brann

Klokka 01.00 kom det inn melding om brann i bygget til Bråten Bilco i Hokksund, meldte politiet i Sør-Øst på Twitter i natt.

«Brannen utvikler seg kraftig. Flammer står over taket», meldte politiet.

- Brannvesenet har kontroll, men det er fortsatt røykutvikling. Det er ingen åpne flammer, sier Ole Kamben, oppdragsleder ved politiet i Sør-Øst til Dagbladet klokka. 08.15.

Ifølge Kamben vil slukningsarbeidet fortsatt foregå noen timer framover. Det er rekvirert gravemaskin til stedet for å rive deler av taket på bygget for å lette brannvesenets arbeid.

- Politiets etterforskning er langt fra ferdig, men vi må vente til bygget er avkjølt før vi kan starte med etterforskningen, sier Kamben.

Mye røyk

- Først fikk vi melding om at noen hørte en alarm, men så ble det sett noe røyk like etter, uttalte operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt, Marianne Mørch, til Dagbladet i natt.

Like over klokka 04. meldte politiet at brannen hadde spredd seg til kontordelen i bygget.

Husstander i området som ble berørt av røyk fra brannen, ble oppfordret til å holde dører og vinduer lukket. Det har ikke vært fare for at brannen skal spre seg til bygninger i nærheten.

- Det er ikke fare for at brannen kan spre seg til andre bygninger. Det er vanskelig å si om de klarer å forhindre at brannen sprer seg over hele bygget. Det er et stort bygg. Det brenner fortsatt mye, sa operasjonsleder Marianne Mørch i Sørøst politidistrikt til NTB klokka 4.30.

Under slukking av brannen ble en brannmann sendt til sykehus med røykskader. Dette skal ikke ha vært alvorlig, ifølge politiet.