Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eier vil ta «nødvendige steg» for å tømme romleiren

Romfolket får frist til i morgen klokka 18.

KAN BLI FJERNET I MORGEN: 
I romleiren på Årvoll i Oslo er det nå etablert 24 boenheter. Eierne vil be politiet om hjelp hvis ikke leiren er tømt innen i morgen klokka 18.  
Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix
KAN BLI FJERNET I MORGEN: I romleiren på Årvoll i Oslo er det nå etablert 24 boenheter. Eierne vil be politiet om hjelp hvis ikke leiren er tømt innen i morgen klokka 18. Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier leder Steinar Arnesen i bydelsutvalget på Bjerke til NTB. Til sammen er det nå 24 boenheter i leiren som ble etablert i et grustak på Årvoll for halvannen uke siden.

- Eierne av tomta har satt absolutt siste frist til klokken 18.00 tirsdag, sier han.

Trolig betyr det at politiet vil bli bedt om assistanse, slik at de av romfolket som fortsatt ikke har forlatt leiren, blir fjernet med makt. Det hadde på forhånd ikke vært kontakt mellom Hæhre og politiet i en slik sammen heng, ifølge Arnesen.

Verken Hæhre eller Vanessa Quintavalle, som eier 50 prosent hver av selskapet som eier grustaket, var å treffe på telefon i kveld. Arnesen opplyser imidlertid at bydel Bjerke etter en inspeksjon mandag måtte konstatere at de sanitære forholdene i leiren fortsatt ikke er tilfredsstillende.

Bydelsrepresentantene fikk imidlertid inntrykk av at de som oppholdte seg der, forberedte seg på å reise:

«Det virker som om beboerne er i en flytteprosess, og leiren bærer preg av å være under avvikling», heter det seg i rapporten fra tilsynet. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!