Eieren av leiligheten: - Jeg ante ikke at de var terrorister

Hevder han ble bedt om å huse to kompiser av en venn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Franske Europe 1 har intervjuet det som angivelig skal være eieren av leiligheten i Saint Denis nord i Paris, hvor politiet aksjonerte i 04.30-tida i natt.

- Jeg fikk vite at de hadde gjemt seg hjemme hos meg. Jeg ante ikke at de var terrorister, forsikrer mannen, som presenterer seg som å være eieren av leiligheten hvor seks mistenkte terrorister skal ha forskanset seg.

Fem pågrepet Den franske påtalemyndigheten bekrefter at fem personer hittil pågrepet i aksjonen, som 09.50 ennå ikke var bekreftet avsluttet. Tre personer ble arrestert inne i leiligheten, mens en mann og en kvinne ble pågrepet like i nærheten.

>
>

I tillegg døde en kvinne som sprengte seg selv i lufta i forbindelse med politiaksjonen.

En eller to andre skal også ha blitt drept, men disse opplysningene er foreløpig ikke bekreftet av myndighetene.

Følg Dagbladets livedekning av politiaksjonen her.

- Ville ha vann Eieren av leiligheten hevder han ikke kjente de mistenkte terroristene.

- En venn av meg spurte om jeg kunne huse to av hans kompiser i et par dager. Jeg sa at det ikke var madrasser der, men han sa at det ikke var så farlig, de ville bare ha vann og be, sier mannen til Europe 1.

Han hevder videre at kompisen fortalte at de var fra Belgia, og trengte husrom i tre dager. De hadde bodd der i to dager før dagens aksjon.

- Jeg vet ikke hvor de kom fra, jeg vet ingenting. Hvis jeg hadde visst det, tror du jeg ville ha huset dem? Jeg kjenner dem ikke i det hele tatt, sier han.

Pågår fortsatt Noen franske medier har meldt at eieren av leiligheten ble arrestert, men dette er ikke bekreftet fra offisielt hold. Opplysninger kan tyde på at det var han som ble arrestert i nærheten av leiligheten sammen med ei venninne.

STORE STYRKER: Militæret ble satt inn i politiaksjonen rundt klokka 07.30. Foto: Etienne Laurent / EPA / NTB scanpix
STORE STYRKER: Militæret ble satt inn i politiaksjonen rundt klokka 07.30. Foto: Etienne Laurent / EPA / NTB scanpix Vis mer

Ifølge franske medier og nyhetsbyrået AP, er det fortsatt en person som befinner seg inne i leiligheten.

Politiet mener det er svært sannsynlig at dette er Abdelhamid Abaaoud, som beskrives som hjernen bak fredagens terrorangrep i Paris, hvor minst 129 mennesker mistet livet i flere koordinerte aksjoner.