HAR SLITT LENGE: Toys R Us har i en lengre periode slitt tungt i flere land. Utenfor denne butikken i Coventry i Storbritannia var det i mars hengt opp skilt om at butikken skulle stenges. Foto: NTB Scanpix/Reuters/Hannah McKay
HAR SLITT LENGE: Toys R Us har i en lengre periode slitt tungt i flere land. Utenfor denne butikken i Coventry i Storbritannia var det i mars hengt opp skilt om at butikken skulle stenges. Foto: NTB Scanpix/Reuters/Hannah McKayVis mer

Eieren av leketøyskjeden Toys 'R Us i Norden er erklært konkurs

Det melder selskapet TOP-TOY i en pressemelding.

Konkursen skyldes ifølge Toys 'R Us' eier i Norden, TOP-TOY, et sviktende julesalg.

Daglig leder i TOP-TOY i Danmark, Per Sigvardsson, sier at firmaet hadde en plan for restrukturering som var godkjent både av retten og kreditorene, men at dette strandet på et skuffende julesalg.

-.Dessverre må vi i dag innse at vi ikke lenger er i stand til å fortsette restruktureringen på grunn av et skuffende julesalg, sier Sigvardsson i en pressemelding.

Nå har er et avviklingsstyre i gang med å selge unna eiendeler.

Grunnen til at situasjonen ble kritisk oppgis å være økt digitalisering, flere konkurrenter og endrede lekevaner blant barn.

Siste tilgjengelige regnskapsår oppga selskapet tap på driften på 149 millioner danske kroner, og måtte skrive ned ikke-materielle eiendeler i stor skala.

Dermed endte tapene på over to milliarder danske kroner.