Eieren av Munch-bildene frykter skader

- Jeg oppfatter tyveriet av Munch-bildene som en blanding av dumhet og rampestreker, sier eieren av Refsnes Gods, Widar Salbuvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han begrunner dette med at det er forbundet med stor risiko å stjele et Munch-bilde, og at det dessuten er umulig å finne en kjøper utenfor det kriminelle miljøet. Det betyr at prisen ville vært svært lav.

- Jeg er imponert over politiets raske pågripelser i saken, sier Salbuvik til NTB.

- Skremmende syn

Hotelleieren frykter at bildene kan være påført skader.

- Det knuste glasset og den ene ødelagte bilderammen var et skremmende syn, og jeg er redd for at bildene kan ha blitt skadd, sier Salbuvik.

Han sier han ser fram til å få tilbake sine kjære Munch-bilder som har vært i familiens eie i flere år. Bildene har hengt på Refsnes Gods de siste seks årene.

- Jeg er glad og lettet over at politiet nå har hånd om bildene, og at de har garantert at de er sikre, sier Salbuvik.

Bedre sikkerhet

Salbuvik sier han nå selvsagt må vurdere bildenes sikkerhet etter tyveriet, men samtidig understreker han at det ikke har noen mening for ham å ha bilder bak lås og slå eller innelåst i et hvelv.

På Refsnes var det i alt sju Munch-bilder samt annen verdifull kunst, men Salbuvik vil ikke antyde noen verdi på samlingen.

- Jeg vurderer ikke kunst i kroner og øre. For meg er det opplevelsen av kunst som betyr noe, og det har jeg ønsket å formidle gjennom å plassere bildene på Refsnes Gods.

(NTB)