SLUKTE HUNDEN HEL: Dette synet møtte en australsk kvinne da hun skulle se til familiens malteser-chihuahua. Foto: WIRES
SLUKTE HUNDEN HEL: Dette synet møtte en australsk kvinne da hun skulle se til familiens malteser-chihuahua. Foto: WIRESVis mer

Eieren fikk sjokk da hun skulle se til familiehunden

Fant feit og mett pyton lenket fast til hundehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dette er marerittet for hundeeiere i Australia, skriver Expressen.

Da matmor skulle hente sin elskede malteser-chihuahua, fant hun i stedet en enorm pytonslange i hundehuset - med hunden i magen og hundelenka hengende ut av munnen.

- Kvinnen gikk ut for å slippe løs hunden, men det var ikke hunden som var lenket fast, men en diger slange, sier Sue Ulyatt i dyrevernorganisasjonen Wires til Sydney Morning Herald.

Lett bytte Den to og en halv meter lange slangen så trolig på den vesle hunden som et svært lett bytte der den satt lenket i hundehuset i Canabia i Australia.

Pytonslangen tok imidlertid ikke høyde for at den selv skulle ende opp fastlenket til hundehuset, hvilket ble en sjokkerende oppdagelse for matmor morgenen etter.

- Hun innså at hun hadde begått et fatalt feilgrep ved ikke å tenke på muligheten for at en slange kunne ta hunden, sier Sue Ulyatt i Wires.

Organisasjonen ble straks tilkalt etter den forskrekkelige oppdagelsen.

Mett i en måned Ifølge Ulyatt ventet de i 24 timer for å se om slangen, som antas å være rundt 50 år gammel, klarte å kaste opp hundelenka.

Da dette ikke skjedde, ble slangen sendt til en veterinær som skal vurdere om den trenger operasjon.

- Dette er den andre hendelsen av denne typen vi har hatt de siste ti åra. Som oftest er det omvendt, at hunder tar slanger, sier Sue Ulyatt.

Hun forteller at slangen må ha kvalt hunden før den ble slukt hel. En voksen malteser-chihuahua holder en to og en halv meter lang pyton mett i om lag en måned.