Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eieren kom til utleid hytte

Da familien Lie kom til ferieboligen sin på Nøtterøy i går, satt det «leieboere» i badekaret. Hytta var leid ut bak eiernes rygg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NØTTERØY (Dagbladet): Bærumsfamilien hadde parkert bilen utafor ferieboligen på Nøtterøy og døtrene Kajsa (6 1/2) og Klara (4) gledet seg til å hoppe opp i boblebadet på verandaen. Men der satt det to herrer med hver sin øl, mens peisen brant lunt i stua.

-  «Hvem er dere?» spurte en forbauset huseier Per Ivar Lie (36)

-  «Hvem er du?» fikk han til svar fra de to.

-  Jeg sa det var jeg som eide hele hytta her. Da fikk de det travelt med å komme seg opp og ut, forteller Lie foran et nyrenset boblebad.

Tilbudt påhengsmotorer

Lie har en hybel i kjelleren på hytta si, med felles inngang til resten av feriehuset. Han har i lengre tid hatt et problematisk forhold til hybelboeren (36), og sa for to måneder siden opp leiekontrakten med ham. Den skulle løpe ut juni, men gårsdagens begivenheter setter nok fart i utkastelsen.

-  De to mennene i boblebadet fortalte at de hadde leid hybelen, og fått bruksrett til resten av hytta for 9000 kroner måneden. Hybelboeren hadde holdt visninger hvor han forklarte hvilke ting i hytta det var greit å benytte seg av. Kjøleskapet måtte man holde seg unna, men boblebadet, peisen, stereoanlegget og alt annet var greit å bruke, forteller Per Ivar Lie.

-  Da de to skjønte hva som hadde skjedd, spurte de meg om det var jeg som eide tingene som sto i garasjen. Det viste det seg at hybelboeren også hadde forsøkt å selge dem mine tre påhengsmotorer, forteller Lie.

-  La seg flate

De nye og intetanende leieboerne hadde flyttet masse møbler og andre eiendeler inn på hybelen. Lie ga dem to timer på å pakke og komme seg vekk.

-  De to var høflige, og la seg flate. De sa at her var det helt klart noen som hadde blitt lurt. Men jeg skifter uansett alle låsene i morgen, sier Lie.

Full fest forrige helg

Familien var på hytta siste gang for to uker siden. Da oppdaget de ikke noe spesielt. Forrige helg var det derimot fest på hytta. Ifølge naboer var det over 20 mennesker på terrassen, men de oppførte seg pent og derfor varslet ikke naboene politiet. Nå blir saken imidlertid anmeldt.

-  Ingenting var ødelagt, og alt så greit ut, sier Per Ivar.

-  Vi kom til oppvarmet hytte. Det var jo hyggelig. Barna ble ikke skremt. De lurte bare på hvem mennene i boblebadet var, sier kona Helena Vickhoff Lie.

UBUDNE GJESTER: Per Ivar Lie fikk seg litt av en overraskelse da han kom til hytta si i går formiddag. To ukjente menn satt i boblebadet, og hevdet de hadde leid hytta hans.
BOBLEBAD: I dette boblebadet var det familien Lie fant de ubudne gjestene sine.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!