Skyting på utested i Oslo

Eieren: - London skal åpne igjen

I over 26 år har Avni Fetisi jobbet på utestedet London. Natt til lørdag kommer han, kollegaene og gjestene aldri til å glemme.

I SORG: London-eier Avni Fetisi utenfor politisperringene i Oslo sentrum lørdag. Han håper utestedet og samlingspunktet snart får åpne dørene igjen. Foto: Trym Mogen
I SORG: London-eier Avni Fetisi utenfor politisperringene i Oslo sentrum lørdag. Han håper utestedet og samlingspunktet snart får åpne dørene igjen. Foto: Trym Mogen Vis mer
Publisert

Dagbladet møter Fetisi like utenfor politisperringene i Oslo sentrum lørdag ettermiddag. Natta før brøt helvete løs på utestedene i kvartalet, der flere er eid av Fetisi og familien hans.

Fetteren hans eier og driver både puben Per på hjørnet, der to personer ble drept, mens Avni Fetisi eier utestedet London.

Flere personer ble skutt på London. 42 år gamle Zaniar Matapour er siktet for terror, drap og drapsforsøk etter masseskytingen i Oslo sentrum. 21 personer er skadd - ti av dem alvorlig.

HEROISK INNSATS: Videoen viser gjerningspersonen løpe, for så senere å bli tatt. Video: Andreas Blix / Tipser. Vis mer

- Kunne blitt skutt

Avni Fetisi og hans ansatte slapp akkurat unna kulregnet fra geværet og pistolen Matapour brukte.

- Jeg var rett utafor og var på vei til lageret og gikk forbi uteserveringen da det smalt. Jeg skjønte ikke hva det var i begynnelsen og tenkte det var en kinaputt eller noe annet smell, men etterpå så jeg en gjest på uteserveringen falt om, sier han.

- Da så jeg mot Per på hjørnet og at de som var på uteserveringen reiste seg opp og løp i panikk. Jeg kunne selv blitt skutt om jeg sto en meter lenger inn mot bygget, sier Fetisi til Dagbladet.

Lokalet brøt ut i sjokk og kaos. Folk kastet seg på gulvet og rømte til kjelleren. Flere skudd skal ha gått gjennom vinduet på utestedet da skytingen oppsto rundt 01.15 natt til lørdag. Fetisi har hørt fra flere vitner at den siktede skal ha kastet fra seg våpnene ved Bristol hotell før flere personer kom og fikk kontroll på ham i det den siktede snublet. Like etterpå kom politiet og pågrep ham.

- Jeg så selv ikke så mye av det som skjedde, men jeg fikk vite det senere av mange vitner. Det er helt forferdelig. Vi er alle rystet og i sorg over det som har skjedd, sier han.

- Skal åpne igjen

LEGGES I BAKKEN: Politiet takker de frivillige som bidro under skytingen i Oslo natt til lørdag 25. juni. Vis mer

Både Per på hjørnet og London er sperret av politiet lørdag. London er en institusjon i Oslos uteliv og har vært et spesielt viktig samlingspunkt for LHBT-miljøet i Oslo helt siden åpningen i 1979. I løpet av intervjuet med Dagbladet kommer flere stamgjester bort til Fetisi for å uttrykke sorg og sympati.

- London skal åpne igjen. Det er helt sikkert. Det blir enda viktigere enn tidligere, slik at de folkene som kommer hit og er så glad i stedet har et sted å prate og trøste hverandre. Jeg vet ennå ikke når vi kan åpne igjen, men jeg håper det blir så fort som mulig slik at folk kan få et samlingspunkt, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer