GANGBANG: En rekke offentlige etater gikk natt til lørdag til aksjon mot en sexklubb i Vestfold. Video: Embla Hjort-Larsen / Dagbladet TV Vis mer

Storaksjon mot sexklubb:

Eierne: - Ble litt stressa

Skulle det vise seg at de har gjort noe feil, lover eierne av sexklubben i Vestfold å rydde opp i det, forteller de til Dagbladet.

Publisert
Sist oppdatert

VESTFOLD / OSLO (Dagbladet): Fredag kveld gikk en rekke offentlige etater til storaksjon mot en sexklubb i Vestfold.

På alle hjerters dag, valentinsdagen, arrangerte klubben «gangbang-kveld».

Klokka 23.29 tok festen slutt. Da banket politiet, brannvesenet, skatteetaten, kemneren og eltilsynet på døra til klubben, og tok seg inn.

De frostede rutene er det eneste som skiller klubbens lokaler - et helt vanlig hus - fra de andre boligene i området.

Derfor gikk de til aksjon

De ulike etatene hadde forskjellig motivasjon for å gå til aksjon.

Politiet ønsket å forsikre seg om at det verken ble solgt eller kjøpt sex inne i boligen.

Etter at aksjonen var over i 01.00-tida natt til lørdag, sa Tove Møller, fagansvarlig for menneskehandel i Sør-Øst politidistrikt, følgende til Dagbladet:

- Det virker som om det som skjer her, er frivillig mellom partene.

Vestfold interkommunale brannvesen deltok i aksjonen etter oppfordring fra politiet, og henviser til politiet for ytterligere kommentarer.

Det samme gjør Det lokale eltilsyn (DLE), som hører inn under energiselskapet Skagerak.

STORAKSJON: Politiet skulle undersøke hvorvidt det det foregikk hallikvirksomhet eller prostitusjon på sexklubben. Video: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Regulert som bolig

Skattemyndighetene, ved Skatteetaten og kemneren i den aktuelle kommunen, ønsket å få klarhet i hvordan virksomheten er organisert.

Kemneren i den aktuelle kommunen mener klubben bør karakteriseres som næring, ikke som en privat klubb.

Da bør følgelig også boligen hvor klubben holder til, reguleres som et næringsbygg.

Det er den ikke i dag, viser matrikkelinformasjon fra Statens kartverk. Også plan- og bygningsetaten i den aktuelle kommunen bekrefter overfor Dagbladet at bygningen er regulert som et helt vanlig bolighus.

BLOGGERNE: Iselin Guttormsen er nytt tilskudd til denne sesongen av «Bloggerne» på TV 2. Hun studerer sexolog og bruker Instagram til å fremme vanlige kropper og sex. Det synes ikke bildetjenesten noe om. Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen/Rød Løper Vis mer

- Ble litt stressa

I et intervju med Dagbladet forklarer en av klubbens to eiere, to småbarnsforeldre, at de ikke var klar over at de kan ha unnlatt å rapportere noe riktig.

- Alt dette var vi faktisk ikke klar over, og vi ble litt stressa, for å være helt ærlig. Vi har gått rundt med den trua at så lenge man driver en privat klubb, så var det OK å gjøre det på denne måten. Hvis det viser seg å være feil, har vi den største intensjon om å rette opp i det. Hvis noe ikke stemmer, forholder vi oss ydmykt til det, og vil innrette oss, sier klubbeieren.

- Burde ikke dere ha undersøkt nærmere om hvorvidt deres klubb driver i henhold til regler og forskrifter?

- Hadde vi tenkt tanken, hadde vi gjort det. Men vi har helt ærlig ikke klar over at dette var et problem.

DRØYT: TV-kanalen ABC valgte å ikke sende denne reklamen under årets Oscar-sending. Begrunnelsen var at den var i strid mot kanalens etiske regler. Video: Frida Mom. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Vil ikke gi seg

I Norge er det ikke straffbart å legge til rette for partnerbytte mellom voksne med frivillig samtykke. Det forutsetter at klubben ikke tjener penger på kjøp eller salg av seksuelle tjenester.

Kan driften karakteriseres som næring, gjelder vanlige regler og forskrifter for bedriftsføring også en sexklubb, bekrefter kemneren overfor Dagbladet.

Klubbeierne vil ikke la fredagens aksjon ødelegge for det paret forsøker å utrette.

- Vi er helt vanlige småbarnsforeldre som har forsøkt å starte noe. Det vi kommer til å gjøre nå, er å kjøpe den kompetansen vi trenger for å rette opp i ting, hvis vi ikke klarer det selv. Vi vil gjøre alt vi kan for å holde en god dialog med det offentlige, og ønsker fortsatt å drive klubben videre, uansett hva som dukker opp, sier eieren.

Dette sier deltakerne

Etter at politiet hadde gått til aksjon, intervjuet Dagbladet flere av deltakerne som forlot klubben.

Én reagerer på politiets framferd.

To andre skulle ønske at politiet kom litt seinere på kvelden.

Ytterligere to andre ble ikke nevneverdig brydd av verken politiet, brannvesenet, kemneren, skatteetaten eller eltilsynet.

Ingen vil stå fram med navn, alder eller bilde, men samtlige har bare gode ting å si om klubben og om arrangementet.

- Tilbød politiet å bli med

- Plutselig var både brannvesenet og politiet her. De var ganske snille, men de kom litt for tidlig, da, sier en annen mann til Dagbladet.

Han var også inne på klubben da politiet gikk til aksjon, og deltok på arrangementet med sin kone. Paret har vært gift i 20 år, forteller de til Dagbladet.

- De ødela festen, sier kona til Dagbladet om aksjonen.

- De tilbød oss å fortsette, men stemningen var ødelagt for oss, så vi dro. Men vi tilbød politiet å bli med, siden antall deltakere plutselig ble færre, legger hun spøkefullt til.

Ekteparet bor Oslo-området. Dette var andre gang de besøkte sexklubben i Vestfold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer