Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eiernes ansvar

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Tragedien på Dokka, der en sju år gammel gutt ble drept av hunder, er nesten ufattelig. Vi kan ikke annet enn å uttrykke vår medfølelse med både familien og lokalsamfunnet som er rammet. Når saken vekker så stor oppmerksomhet, kommer det også av at den berører viktige sider ved livet, nemlig forholdet til dyr generelt og til hunder spesielt. Dessverre er det slik at svært mange mennesker har negative erfaringer fra sine møter med hunder og deres eiere.
  • En ting er direkte straffbare forhold, som kan være tilfellet på Dokka, noe annet er den utbredte ubetenksomhet mange hundeeiere utviser både ved badestrender om sommeren, i parker og i skiløypene om vinteren. Altfor mange lar hundene løpe fritt i den tro at alle liker hunder. Dersom hundeeierne nå ikke forstår ansvaret sitt, ser vi dessverre ingen annen vei å gå enn å innføre sterkere reaksjoner fra myndighetenes side.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!