Eilén (24): - Partydop farligere enn heroin

Ungdom som misbruker ecstasy, bruker også annen dop. Og de fleste mister kontrollen. Det har tidligere misbruker Eilén (24) erfart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Partydop er farligere enn heroin. Heroinister som slutter, kan klare seg greit. Ecstasybrukere ødelegger hjernen, sier Eilén.

Hun forteller av egen erfaring. I dokumentaren «Smilet i øyet», som går på norske kinoer. Men også fra jobben som frivillig i Utekontakten i Oslo.

- Jeg har venner som har kontroll. Som bare tar en ecstasy eller to når de skal på fest. Men de er i fåtall. De fleste mister kontrollen.

sier 24-åringen.

Det gjorde kjæresten hennes, som også er far til hennes barn. Han døde for to år siden, 21 år gammel.

- Han hadde ADHD og ingen skolegang. Da vi fikk sønnen vår, kom barnevernet. Da raknet alt for ham, sier hun. Kjæresten brukte bare partydop.

- Han ble sett på som en skitten heroinmisbruker. Han slet ut kroppen og ble helt utmagret. Og jeg kjenner mange som ham, forteller hun.

Selv hadde hun ikke store problemene i ungdommen. Men hun ble mobbet.

- Mitt problem var at jeg var så veldig mottakelig for å bli avhengig. Jeg prøvde ecstasy første gang da jeg var 17, og ble avhengig med en gang, forteller hun.

- De fleste begynte å bruke stoff i den vanskeligste tida i livet sitt, da de var tenåringer og lette etter identiteten sin. Og mange opplevde at foreldrene ikke var der for dem i den tida. Men i partymiljøet var de veldig velkomne.

MOTTAKELIG: - Mitt problem var at jeg var så veldig mottakelig for å bli avhengig. Jeg prøvde ecstasy første gang da jeg var 17, og ble avhengig med en gang, forteller Eilhn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer