«Ein ufatteli hyggeli kar»

Sørger over drept 29-åring på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I kveld sørger venner og kjente av den drepte 29-åringen på nettet. Mange har valgt å legge igjen en siste hilsen på den dreptes profil i et nettsamfunn.

Vi ha hatt det mykje artig ilag på Hemnes! Kondolere tel familie og venna!

NN, ein ufatteli hyggeli kar, litt sjenert tell å bjynn me, mæn kemm e kje det! Tankan menna går tell denna nærmeste! Det hær va triste saker..., skriver en annen.

Innrømmet knivstikking

Den drepte 29-åringen ble funnet ved sjutiden i dag tidlig. Ei 17 år gammel jente er siktet for forsettlig drap på mannen. I kveld har hun innrømmet at det var hun som stakk ned venninnens kjæreste.

- Hun sier det var hun som påførte ham det dødelige knivstikket, sa jentas forsvarer, John Erik Nygaard til Dagbladet.no tidligere i kveld.

Den dreptes kjæreste og 17-åringen som er siktet bodde sammen, i det som nå har blitt drapsåstedet. Også kjæresten har vært svært aktiv på nettsamfunnet i løpet av dagen.

fan assa! har det helt førrfærdeli utn deg...savn deg såååååå.vil bære ha deg hit lamme meg no!trur fan ikke eg klar det hær.du va det bæste såm har hendt meg....å eg ælsk deg så masse masse <3an ikke ka eg ska jær længer :\'(, skriver kjæresten til den drepte i gjesteboka hans.

FUNNET DREPT: En 29 år gammel mann ble funnet drept i denne boligen i dag tidlig. Foto: Hans Petter Sørensen
FUNNET DREPT: En 29 år gammel mann ble funnet drept i denne boligen i dag tidlig. Foto: Hans Petter Sørensen Vis mer

Motivet for drapet er foreløpig uklart. Forsvarer Nygaard sier at jenta er villig til å forklare seg for politiet. I en pressemelding politiet i Helgeland sendte ut ved 21-tiden i kveld står det at de planlegger å avhøre 17-åringen i morgen.

Politiet har avsluttet åstedsundersøkelsene for i kveld, men vil fortsette med disse i morgen.

17. mai avlyst

Åstedet for drapet ligger ved siden av Utskarpen skole hvor det skulle vært 17. mai-feiring i dag. Men det ble lagt en kraftig demper på feiringen da nyheten om drapet ble kjent, skriver Aftenposten.no.

- Vi ble anmodet av politiet om begrense dagens arrangement, forteller Steinar Sjonbotten i 17. mai-komiteen i Utskarpen til Aftenposten.no.

Barnetoget ble avlyst og 17.mai-feiringen foregikk innendørs på skolen.

STUKKET NED OG DREPT: En 29 år gammel mann funnet ble stukket ned og drept i dag tidlig. Ei 17 år gammel jente har innrømmet å ha påført ham dødelige knivstikk.