Einar Førdes KGB-kontakt: - Elsket kontakten med russerne

Den britiske etterretningstjenesten MI6 mente det burde vurderes å ta ut spiontiltale, men statsminister Gro Harlem Brundtland gjorde i stedet Førde til parlamentarisk leder.

OMFATTENDE KGB-KONTAKT: Einar Førde hadde omfattende kontakt med KGB-offiserer, viser tidligere hemmelige dokumenter i Politiets overvåkingstjeneste. Bildet er tatt i 1973.

Foto: Dagbladet
OMFATTENDE KGB-KONTAKT: Einar Førde hadde omfattende kontakt med KGB-offiserer, viser tidligere hemmelige dokumenter i Politiets overvåkingstjeneste. Bildet er tatt i 1973. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Einar Førde var en av partitoppene i Arbeiderpartiet som hadde mye kontakt med KGB-offiserer i en årrekke under den kalde krigen.

Nå har Dagbladet fått tilgang til det tidligere hemmeligstemplede etterforskningsmaterialet fra Politiets overvåkingstjeneste (POT), som beskriver Einar Førdes kontakt med KGB. 

Einar Førde var venn av spiondømte Arne Treholt. De ble begge fulgt av POT's spanere.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer