Einar Gelius har sagt opp kirkejobben

Etter møte med biskop Ole Christian Kvarme i går kveld.

ETTER BOKA:  Sogneprest Einar Gelius i sin første preken i Vålerenga kirke 24. oktober etter bråket om sexboka, som utløste oppsigelsesvarselet fra biskop Ole Christian Kvarme. FOTO: PER FLÅTHE.
ETTER BOKA: Sogneprest Einar Gelius i sin første preken i Vålerenga kirke 24. oktober etter bråket om sexboka, som utløste oppsigelsesvarselet fra biskop Ole Christian Kvarme. FOTO: PER FLÅTHE. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sogneprest Einar Gelius (51)  i Vålerenga menighet har sagt opp sin stilling i Den norske kirke, melder VG Nett.

Biskop Ole Christian Kvarme i Oslo bispedømme varslet i forrige oppsigelssak mot den kontroversielle sognepresten. Biskopen har anført sju punkter i oppsigelsesvarslet mot Gelius, og det var boka «Sex i bibelen» fra oktober som var dråpen som fikk begeret til å renne over.

Da forfatteren og sognepresten lanserte boka under en pressekonferanse i prestegården på Vålerenga i oktober, hevdet han blant annet at Bibelen oppfordrer til «sex og kåtskap». I boka gir han også levende beskrivelser av egne seksuelle erfaringer.

I går kveld hadde Gelius og hans advokat Sigurd Klomsæt et møte med biskop Kvarme og hans juridiske rådgivere i advokatfirmaet Hjort.

Prater i formiddag Ifølge nrk.no orienterer Gelius de ansatte i Vålerenga menighet i et møte som startet klokka 14. Gelius skal møte pressen etter dette møtet ved 16.30-tiden.  Han har vært sogneprest i Vålerenga siden 1995.

- Oslos biskop kommer med en orientering til media klokka 16 opplyser Kvarmes kommunikasjonsrådgiver Kjell Svarstad til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer