ETTER BOKA:  Sogneprest Einar Gelius i sin første preken i Vålerenga kirke 24. oktober etter bråket om sexboka, som utløste oppsigelsesvarselet fra biskop Ole Christian Kvarme. FOTO: PER FLÅTHE.
ETTER BOKA: Sogneprest Einar Gelius i sin første preken i Vålerenga kirke 24. oktober etter bråket om sexboka, som utløste oppsigelsesvarselet fra biskop Ole Christian Kvarme. FOTO: PER FLÅTHE. Vis mer

Einar Gelius har sagt opp kirkejobben

Etter møte med biskop Ole Christian Kvarme i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Sogneprest Einar Gelius (51)  i Vålerenga menighet har sagt opp sin stilling i Den norske kirke, melder VG Nett.

Biskop Ole Christian Kvarme i Oslo bispedømme varslet i forrige oppsigelssak mot den kontroversielle sognepresten. Biskopen har anført sju punkter i oppsigelsesvarslet mot Gelius, og det var boka «Sex i bibelen» fra oktober som var dråpen som fikk begeret til å renne over.

Da forfatteren og sognepresten lanserte boka under en pressekonferanse i prestegården på Vålerenga i oktober, hevdet han blant annet at Bibelen oppfordrer til «sex og kåtskap». I boka gir han også levende beskrivelser av egne seksuelle erfaringer.

I går kveld hadde Gelius og hans advokat Sigurd Klomsæt et møte med biskop Kvarme og hans juridiske rådgivere i advokatfirmaet Hjort.

Prater i formiddag Ifølge nrk.no orienterer Gelius de ansatte i Vålerenga menighet i et møte som startet klokka 14. Gelius skal møte pressen etter dette møtet ved 16.30-tiden.  Han har vært sogneprest i Vålerenga siden 1995.

- Oslos biskop kommer med en orientering til media klokka 16 opplyser Kvarmes kommunikasjonsrådgiver Kjell Svarstad til Dagbladet.

Gelius skal ha inngått et forlik med biskop Kvarme i forbindelse med møtet i går kveld.

Gelius og Kvarme hatt en dialog de siste dagene.

Kirken har ønsket en mindre konfliktfylt løsning enn oppsigelse i Gelius-saken, og med dagens ordning blir det ikke noe ekstraordinært møte i Oslo bispedømmeråd kommende mandag.  Der var Einar Gelius eneste sak på kartet.

 DRÅPEN:  Her lanserer Einar Gelius boka "Sex i Bibelen" på en pressekonferanse i prestegården på Vålerenga på Vålerenga 20. oktober. Det ble dråpen som fikk biskop Ole Christian Beger til å flyte over . FOTO: BERIT ROALD, SCANPIX.
DRÅPEN: Her lanserer Einar Gelius boka "Sex i Bibelen" på en pressekonferanse i prestegården på Vålerenga på Vålerenga 20. oktober. Det ble dråpen som fikk biskop Ole Christian Beger til å flyte over . FOTO: BERIT ROALD, SCANPIX. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer