Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Einar Gelius vil bli prest i Troms

Tidligere sogneprest i Vålerenga kirke i Oslo, Einar Gelius, er eneste søker til stillingen som sogneprest i Ibestad menighet i Troms.

ENESTE KANDIDAT Einar Gelius er den eneste som har søkt på stillingen som sogneprest i Ibestad menighet i Troms. 
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
ENESTE KANDIDAT Einar Gelius er den eneste som har søkt på stillingen som sogneprest i Ibestad menighet i Troms. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble god stemning i bygda da søkerlisten, med Gelius som den eneste kandidaten, ble kjent, skriver Harstad Tidende.

- Alle jeg har snakket med er positiv, også ordføreren. Nå håper vi bare at bispedømme og prosti også har positive tanker. Vi går en spennende tid i møte, sier Raymond Johnsen, leder i Ibestad menighetsråd.

Tirsdag skal menighetsrådet ha møte. Da skal det eventuelt tas stilling til om Gelius skal innkalles til jobbintervju.

Johnsen opplyser til VG at Gelius søkte på stillingen for fire-fem uker siden, kort tid etter at den ble utlyst.

Gelius' bestefar har tidligere arbeidet som prest i den lille øykommunen. Johnsen har i søknadsprosessen vært i kontakt med Gelius. Johnsen ønsker ikke å si noe om hva Gelius' motivasjon for å søke er.

- Hehe, det er private opplysninger. Men han er veldig motivert. Medlemmer av familien hans har jobbet som prest i Ibestad før. Han har fortalt til meg at Nord-Norge er den eneste landsdelen der han ikke har jobbet som prest, sier Johnsen.

Gelius ønsker ikke å kommentere saken overfor Harstad Tidende og VG.

Gelius er for tiden bosatt i fødebyen Arendal. Han var sist prest i 2011, da han sa opp stillingen som sogneprest i Vålerenga kirke i Oslo. Han sa da at han trengte en pause fra presterollen, men utelukket ikke at han om noen år ville tilbake i yrket. Den tiden har nå kommet.

(NTB)