- Einars livsverk går videre

Storebror: - Det ville han likt. Håper den drapsskyldige blir ryddet bort fra gatene.

LEVER VIDERE:  Familie og venner har fullført prosjektet Einar Opsahl bare ble nesten ferdig med før skuddet ved Bislett i fjor somemr. FOTO: JØRN H. MOEN/DAGBLADET.
LEVER VIDERE: Familie og venner har fullført prosjektet Einar Opsahl bare ble nesten ferdig med før skuddet ved Bislett i fjor somemr. FOTO: JØRN H. MOEN/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ingen av de nærmeste pårørende til drapsofferet Einar Opsahl (35) fra Asker var tilstede i Oslo tingrett da straffesaken etter det rystende Bislett-drapet i fjor sommer startet i dag.

Verken mor, far eller storebror Stian Opsahl kommer til å dukke opp i rettssalen de neste tre ukene heller.

- Dette kan jeg ikke gjøre noe med, og jeg kommer heller ikke til å bruke energi på å følge med. Jeg har akkurat samme håp for rettssaken nå som jeg hadde like etter at Einar ble drept. Og det er at den som har gjort dette blir ryddet bort fra gatene, sier Stian Opsahl (40) til Dagbladet.

Bistandsadvokat Advokat Siri Ross Wessel i advokatfirmaet Reiss-Anderssen og Co. er i tingretten som bistandsadvokat for drapsofferets mor Mia Fossbakk.

- Hun har tiltro til at det norske rettsvesenet håndterer denne saken korrekt og vil ikke uttale seg om prosessen. Hun er orientert om at drapstiltalte kort tid før rettssaken har innrømmet at han var ved åstedet da drapet skjedde, sier advokat Ross Wessel til Dagbladet.

Først da saken startet i dag, ble det kjent at tiltalte Noppadol Wanthaphirom (30) på eget initiativ har avgitt en ny rettslig forklaring om at hadde vært på restauranten Tasty Thai rett over gata  kvarter før, og i en av de parkerte bilene meter unna da Einar Opsahl ble skutt i hodet klokka 01.05 natt til lørdag 18. juni 2011.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer