Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Eirik er en usedvanlig rakrygget mann

Jensens mangeårige kollega John Malden reagerte med sjokk da han så korrupsjonssiktelsen.

PÅ ISOLAT: Eirik Jensen sitter varetektsfengslet, siktet for grov korrupsjon. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
PÅ ISOLAT: Eirik Jensen sitter varetektsfengslet, siktet for grov korrupsjon. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): John Malden jobbet 32 år i Oslo-politiet - hvorav 15 med Eirik Jensen, den svært respekterte, og profilerte, politioverbetjenten som nå er siktet for grov korrupsjon.

Malden kom hjem fra ferie torsdag morgen, og så da anklagene mot Jensen. Nå tar han bladet fra munnen for å forsvare sin gamle kollega.

- Jeg reagerte med vantro og sjokk, sier Malden.

- Eirik er en usedvanlig rakrygget mann, med en renhårig tankegang og usedvanlig ren sti. Han er stolt av å være politimann.

- Som en bumerang Han understreker at han ikke på noen måte kjenner detaljene i siktelsen mot Jensen — og at han ikke vil ta stilling til en pågående etterforskning — men sier:

- Jeg vil ikke spekulere, men det er klart at en person i hans stilling og jobb alltid vil tiltrekke seg folk som ikke blir glad i ham etter hvert. Utfra hvordan jeg kjenner Jensen ser jeg ikke som noen mulighet at han kan ha gitt fra seg info for egen vinning, eller tatt imot noen gevinst.

- Tenker du at han er utsatt for ei drittpakke?

- Det er dine ord. Men når du jobber og lever oppmot tunge miljøer kan ting plutselig komme som en bumerang. Jeg er selv blitt klagd inn til Spesialenheten flere ganger uten grunn. Det er vanlig når man jobber operativt på gata.

Kontakt med narkosiktet Jensen skal ha vært under etterforskning siden desember i fjor, på grunn av sin kontakt med narkosiktede Gjermund Cappelen (47).

Et møte mellom de to 16. desember skal ha gjort at politiet i Asker og Bærum tok kontakt med Spesialenheten for politisaker.

Tre dager etter møtet ble Cappelen pågrepet, etter at han skal ha mottatt rundt en million kroner fra et medlem av B-gjengen på en restaurant på Lysaker.

Spesialenheten satte på sin side i gang en omfattende overvåkning av Jensen.

- Helt naturlig Hans nærmeste overordnede, politimester Hans Sverre Sjøvold, skal i to måneder ha vært uvitende om dette.

Jensens forsvarer, advokat Jens-Ove Hagen, bekrefter at de to har hatt en relasjon i flere år, men vil ikke utdype hvilken natur kontakten har hatt utover at det har dreid seg rundt Jensens jobb som polititjenestemann.

- Min klient har aldri lagt skjul på at han har kjent vedkommende i en god del år. Derfor er det også helt naturlig at de har hatt så omfattende telefonkontakt, sier Hagen til NTB.

- SJOKK: John Malden kom hjem fra ferie torsdag morgen, og så da anklagene mot Jensen. Nå tar han bladet fra munnen for å forsvare sin gamle kollega. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
- SJOKK: John Malden kom hjem fra ferie torsdag morgen, og så da anklagene mot Jensen. Nå tar han bladet fra munnen for å forsvare sin gamle kollega. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart