ANKER: Oda Moes drapsmann anker til Høyesterett. 18-åringens uforbeholdne tilståelse og detaljerte forklaring førte til at saken nærmest var oppklart før den ble offentlig kjent. Foto: Privat
ANKER: Oda Moes drapsmann anker til Høyesterett. 18-åringens uforbeholdne tilståelse og detaljerte forklaring førte til at saken nærmest var oppklart før den ble offentlig kjent. Foto: PrivatVis mer

Eirik Forbord (18) anker drapsdommen til Høyesterett

Er dømt til 16 års fengsel for drapet på Skaun-jenta Oda Moe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

18-åringen som i to rettsinstanser er dømt til 16 års fengsel for drapet på Skaun-jenta Oda Moe i november i fjor, anker til Høyesterett.

Tiltaltes forsvarer, advokat Torfinn Svanem, sier til avisa Sør-Trøndelag at anken til Høyesterett omhandler straffutmålingen.

Ankefristen gikk ut tirsdag. 18-åringen har derfor nøye vurdert fram og tilbake hvorvidt han vil gå videre med saken, som har vært en stor påkjenning både for ham selv og Oda Moes pårørende. At han anker vil ikke automatisk bety at saken blir fremmet for Høyesterett.

- Saken skal etter innstilling fra riksadvokaten behandles i ankeutvalget som skal ta stilling til om saken skal fremmes, sier Svanem.

18-åringen kvalte 15 år gamle Oda Moe 1. november i fjor. Mannen ble i Sør-Trøndelag tingrett vel to måneder senere dømt til 16 års fengsel for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Dommen var i samsvar med aktors påstand og tingretten fant ingen formildende omstendigheter. Frostating lagmannsrett opprettholdt dommen etter ankebehandlingen i mars.

18-åringens uforbeholdne tilståelse og detaljerte forklaring førte til at saken nærmest var oppklart før den ble offentlig kjent og for dette fikk han strafferabatt.

Aktor i saken, førstestatsadvokat Bjørn Soknes, antar at det blir tatt stilling til om ankesaken kommer opp eller ikke i løpet av mai.(NTB)