Skredet i Gjerdrum:

Eirik Grønolen døde i skredet: - Ufattelig trist

31 år gamle Eirik Grønolen er blant de omkomne i Gjerdrum-skredet. Fortsatt er fem personer savnet.

MISTET LIVET: Lørdag kveld gikk politiet ut med at det var Eirik Grønolen (31) som ble funnet omkommet fredag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MISTET LIVET: Lørdag kveld gikk politiet ut med at det var Eirik Grønolen (31) som ble funnet omkommet fredag. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld bekreftet politiet at 31 år gamle Eirik Grønolen er en av de omkomne som ble funnet etter leirskredet i Gjerdrum. Grønolen ble funnet av letemannskap fredag 1. januar.

- Det er ufattelig trist. Eirik var en kjær og dedikert kollega og ikke minst en varm og snill person som vi nå har mistet brått og så altfor tidlig. Han vil bli dypt savnet, sier Simen Gundersen Kjus til Dagbladet.

Han er styreleder i selskapet Dunderverk, hvor Grønolen var daglig leder.

- Våre tanker og dypeste medfølelse går til Eiriks nærmeste og familie, og alle andre som er rammet av denne tragedien, fortsetter Kjus.

Grønolen startet opp Dunderverk sammen med en forretningspartner i Lillestrøm i 2014. Selskapet leverte IT-løsninger for næringslivet, og 31-åringen samarbeidet med idrettsprofiler som alpinistene Aksel Lund Svindal og Henrik Kristoffersen. Han var også styreleder i selskapet Yoneda AS, som han drev sammen med den norske tennisstjernen Casper Ruud.

SJOKK: Varaordfører i Gjerdrum kommune, Leif Haugland, sier bygdesamfunnet er dypt berørt av den tragiske skredulykken. Foto: NTB Vis mer

- En uvirkelig tragedie

Grønolen vokste opp på Beitostølen i Øystre Slidre kommune, og kommunen følger opp 31-åringens pårørende som er bosatt der.

- Det er en uvirkelig tragedie og en stor katastrofe. Man tror ikke at slike ting kan skje. Når et lokalsamfunn blir rammet så hardt, og vi hører disse historiene så gir det sterke inntrykk. Med pårørende her i kommunen så kommer det også nærmere, sier ordfører Odd Erik Holden (Sp) i Øystre Slidre kommune til Dagbladet.

Han forteller at kommunen ble informert om at Grønolen hadde pårørende i Øystre Slidre på et tidlig tidspunkt.

- Vi opprettet kriseteam på onsdag. Vi har fulgt opp de pårørende siden den gang, og vil fortsette med det så lenge det er behov, sier han.

- Vi deler vår dypeste medfølelse med familien og alle berørte i denne saken, legger han til.

Fem savnet

Ytterlig tre omkomne ble funnet lørdag, og søndag morgen ble en femte person bekreftet omkommet etter tragedien i Ask i Gjerdrum. Fortsatt er fem personer savnet.

GJERDRUM-RASET: Innsatsleder Kenneth Wangen sier det er viktig å understreke at dette er en redningsaksjon. Video: NTB Vis mer

Innsatsleder Kenneth Wangen i brannvesenet opplyste under en pressebrifing klokka 9 at de har fulgt opp flere steder der hundene har markert i skredområdet i løpet av natta, noe som medførte funnet av den omkomne søndag morgen.

Letemannskap har gjort søk hele natta, og nye mannskap ankom klokka 08 søndag morgen. Fem USAR-team jobber nå på skredområdet, og de leter primært i bygningsmassene.

Han opplyser at de utnytter to sektorer for leting, og at de skal utvide den ene sektoren lenger nord på et «annet interessant område».

Wangen opplyser at leteaksjonen fremdeles betegnes som en redningsaksjon, og at letemannskapet ikke har noen planer om å stanse søket.

- Dette er fortsatt en redningsaksjon. Det er viktig å understreke, sier han.

Han opplyser at kaldere temperaturer gjør det tørrere og sikrere å ta seg inn i området. Sivilforsvaret pumper også ut vann fra en dam som lekker ut i skredområdet der det søkes.

- Det gjør det tørrere og sikrere for oss der nede, sier han.

Skredkanten, som tidligere var nesten helt loddrett, har nå blitt slakere, noe som gjør det sikrere og mer stabilt for letemannskapet. Wangen understreker likevel at det fortsatt er en krevende og risikofylt operasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer